Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Chakre-le-Armonie, Sanatate si Vitalitate

Riba Elena
Domeniu : Alte activitati referitoare la sanatatea umana
Meserie : Psiholog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Relationarea campului de energie universala cu fiinta umana

 
Tot ce exista este campul de energie universala. Nu exista nimic altceva decat camp de energie universala, elementul de baza ce constituie Universul nostru.

Toata materia (stele, pamant, plante, oameni etc.) este pur si simplu intensificarea acestui camp. Tot ce vedem in jurul nostru (inclusiv noi insine) este expresia sau manifestarea acestui Unic Camp. Precum gheata este facuta din apa, tot ce apare in jurul nostru, ca fiind solid (inclusiv corpurile noastre) este in esenta constituit din Campul de Energie Universala. Diversele vibratii ale acestui camp sunt percepute cu simturile noastre ca fiind diferite forme ale materiei.
 
Materia este o forma a energiei. Aceasta a fost dovedita de Einstein, prin celebra sa formula E=mc2, unde E este energia unui sistem (materie) cu masa m si c este viteza luminii. Aceasta formula stabileste ca masa si energia sunt echivalente, cu alte cuvinte, materia si energia sunt expresii duale ale aceleiasi substante universale, care este tocmai Campul de Energie Universala si este principala sursa de energie sau de vibratii, din care noi suntem alcatuiti. In primul rand, noi nu suntem corp fizic, ci suntem in principal corp energetic, cu aparenta fizica.
 
Energia este elementul fundamental al multor terapii, Tehnica Energiei Universale, Reiki, Qi Quong, Tai Chi, Acupunctura si Yoga, folosite de milioane de oameni ce doresc sa-si mentina si sa-si imbunatateasca sanatatea, utilizand pe langa medicina traditionala, tehnici complementare de vindecare. Toate aceste practici cauta sa armonizeze Energia Universala ce curge prin corpurile noastre, chiar daca natura acestei energii invizibile este inca pentru cei mai multi dintre noi, un mister.

In ultima jumate a secolului trecut omenii de stiinta din Neurostiinta (studiul mintii), Fizica Cuantica, Astrofizica, Biologi, Psihologi, ect. (drept dovada satu multitudinea de carti de specialitate aparute) sau apropiat din ce in ce mai mult de studiul vechilor invataturi si filozofii ale orientului dandu-si sema de relationarea corpului nostru energetic cu mediul inconjurator si felul in care se manifesta bolile in corpul fizic, unele aparent fara nici un inteles medical alopat.

Fiintele umane, animalele, plantele – totul in Univers – sunt vibratiile aceleiasi substante. Ca entitati aparent separate, NOI SUNTEM DE FAPT FIINTE DE ENERGIE VIBRATORIE, conectate in mod intim cu toate lucrurile din Univers, prin intermediul Campului de Energie Universala, pe care il cunoastem si il vedem fara granite. Corpurile noastre sunt cele mai frumoase opere muzicale, ale caror note sunt chiar aceasta vibratie Electronica Universala. Universul este un mare Camp de Energie Universala si noi suntem o parte vitala din el, impartind aceeasi energie - Energia Universala. La un moment dat, cand aceasta opera muzicala ce ne construieste pe noi iese din echilibru si ne imbolnavim, Campul de Energie Universala inconjurator are posibilitatea sa ne readuca sanatatea si vitalitatea. Suntem inconjurati de energia ce nu are limite, ea singura ne constientizeaza ca exista si ca este disponibila pentru binele nostru, daca noi putem sa-i invatam limbajul, cum lucreaza si cum trateaza.
 
Comunicarea omului cu mediul inconjurator se face prin intermediul chakrelor, care sunt centri energetici de forta existenti in corpurile spiritualeale omului, numite flori de lotus sau roti. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie. Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice („nadi”) cunoscute in traditia hindusa, chineza sau tibetana sub numele de petale sau spite energetice. Clarvazatorii sustin adeseori ca vad chakrele ca niste focare de lumina subtila distinct colorate care au un numar diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.

Chakrele sau centri energetici principali sunt sapte la numar, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale).

Chakre majore sunt emitatoare si transmitatoare de energii subtile. Fiecare chakra functioneaza la nivel fizic, emotional si spiritual. Echilibrarea lor este cheia sanatatii si a starii de bine. Dezechilibrul se poate manifesta in diverse moduri, cu un sentiment general de “ceva nu este in regula” ducand pana la aparitia bolilor. Cand chakrele sunt curatate, ele isi pot indeplini complet functiile, proceseaza energiile, aduc energie organelor fizice si corpurilor subtile si indeparteaza energiile invechite sau stagnante din corp.

Daca o situatie stresanta continua foarte mult timp, chakrele se pot inchide. Atunci cand corpul fizic trebuie sa functioneze sub o presiune continua sau o depresie, chakrele nu se pot roti si nu pot functiona corect, si devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche si stagnant.

Avem in corpurile noastre 7 chakre mari sau centrii de energie, care se alinieaza (atunci cand sunt deschise, curatate, armonizare si echibrate)  la Energia Universala,  fac ca viata nostra sa curga in Armonie, Bunastare, Pace si Sanatate.

Chacrele Inferioare : Radacina, Ombilicul si Plexul Solar -  functia lor este instinctul de supravietuire si adaptarea omului la mediul inconjurator. Acestea trebuiesc reorganizate, reorientate  mai pasiv.

Chacrele Superioare : Cardiac, Laringe, Frontal si Coroana - functia lor este dezvoltarea omului spiritual si relationarea lui cu Energia Universala, care trebuiesc trezite si aduse la o stare activa.

Prin invatarea anumitor tehnici (exercitii de bionergie, respiratie si meditatie) energia va circula prin toate canalele noastre energetice numite meridiane. Pe masura ce va avea loc curatarea, armonizarea si echilibrarea acestor centrii de energie - Chakrele se vor putea corecta de diferite perturbatii enrgetice (energie negativa sau stagnanta) care afecteaza sanatatea, deoarece armonizarea totala a corpului nostru depinde in mare parte de fluxul correct si echilibrant al circulatiei de energie.

Pe masura ce se avanseaza in practicile de curatire si armonizare, se obtine o mai mare reziztenta contra energiilor negative si a bolilor. Cand o energie negativa este perceputa in una din chakre prin tehinici si exercitiu, puteti sa retrageti constient aceasta energie negative sau stagnanta, armonizand din nou centrii energetici. Prin perseverenta si dorinta/vointa, veti detine controlul vetii dar si al sanatati.

Va doresc o lucrare buna!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Laura

Raspunde #1 | Laura | 12-07-2013

Foarte interesant articolul si perspectiva despre Lume. Mi se pare o abordare ce trebuie luata in serios si ar trebui sa ne preocupam mai mult de aceste aspecte ale vietii. In loc sa cautam ameliorarea starii noastre doar in medicamente consider ca am putea sa ne preocupam si de dezechilibrele din corpul nostru la nivel energetic.


Ioana

Raspunde #2 | Ioana | 12-07-2013

Felicitari pentru articol! Sper sa ajutati cat mai multa lume sa intelega ca depinde si de noi sa ne incarcam cu energii pozitive si sa contribuim la starea de bine generala a organismului. La fiecare simptoma cat de mica preferam sa luam cate o pastila fara a ne gandi ca poate durerea de cap are drept cauza un dezechilibru de energii. Avem puterea de a ne oferi o stare buna. Cu ajutorul oamenilor ca dvs , doamna Riba, putem sa invatam si cum. Numai bine!


Pisica  Ion

Raspunde #3 | Pisica Ion | 23-07-2013

Foarte bun articolul, astept si altele.


Crampf Florentina

Raspunde #4 | Crampf Florentina | 15-12-2013

Interesant articol! Doresc sa vin cu o mica completare, pentru cei care nu stiu. Desi notiunea de chakre a devenit populara in Occident, datorita afluxului de idei ezoterice orientale, chakrele detin un rol esential si in cadrul traditiei din Vest, lucru ce poate fi remarcat in gindirea egipteana si in cea iudaica. Si, asemenea filonului ascuns al divinitatilor stelare si planetare, identificat anterior, putem spune ca in crestinism exista o traditie secreta a chakrelor. Cele sapte chakre principale, apar in scrierile lui Jakob Bohme, din sec. al XVII-lea, si asa cum vom vedea ulterior in lucrarile unui catolic relativ contemporancu el, Sfanta Teresa de Avilla, care le numeste "ochii sufletului". Biblia, insasi contine numeroase aluzii codificate la existenta chakrelor. In Apocalipsa, deschiderea celor sapte peceti, este de fapt o metafora pentru activarea celor sapte chakre si pentru marile viziuni ale lumii spirituale care ai vor urma.


Mihai

Raspunde #5 | Mihai | 13-07-2014

Este bun articolul, dar poate fi completat cu multe alte informatii foarte importante .. si de folos. Chakrele nu trebuie sa fie luate pe "grupe" .. fiecare chakra se poate compara cu o frecventa, si este activata doar de acea frecventa sau de un fenomen specific chakrei respective. O chakra e ca o roata care se invarte .. "Chakra = roata in sanskrita" Este important sa sa se inteleaga principiul urmator: roata nu se roteste singura, o chakra nu va functiona de capul ei, e datoria fiecaruia sa o mentina activa :) Din nou, chakrele "inferioare" dupa cum sunt numite in articol .. sunt defapt cele mai importante .. deoarece radacina reprezinta dorinta de supravietuire .. daca exista vreun gand ca nu apartii acestei zona .. ai de lucrat putin pe la radacina .. si mai mult ca sigur si mai sus. "Ombilicul - Svadhistana" .. zona unde este stocata energia sexuala, scanteia aceea a vietii, sentimentele. Plexul solar .. cea mai importanta chakra, este cel mai mare centru energetic, in istoria chineza, energia solara este acaparata acolo, in acea chakra, de-aia in QiGong este necesar sa respiri cu abdomenul, nu cu pieptul .. sunt multe principii ce trebuiesc intelese, aceste subiecte nu pot fi explicate "pe scurt" ...


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate