Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cele mai bune canale de promovare in mediul online

Bejinariu Catalin
Domeniu : Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web s...
Meserie : Consultant in informatica
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Top 6


Mediul online a inceput sa fie foarte utilizat pentru promovarea unei afaceri in Romania. Acest trend se datoreaza cresterii numarului de utilizatori de internet din Romania si mai putem avea in vedere avantajele oferite de acest mediu ce sunt reprezentate de costurile mici comparativ cu alte medii offline mult mai costisitoare din punct de vedere financiar. Totodata un alt avantaj este usurinta cu care se ajunge la publicul tinta utilizandu-se acest canal de promovare.

1. Facebook
Aceasta retea sociala va ajuta sa interactionati cu consumatorii oferindu-va posibilitatea de a avea o relatie mai apropiata cu acestia. Pe Facebook puteti desfasura campanii in care sa ii implicati pe consumatori, astfel relatia dintre brandul dvs si acestia devenind mai interactiva.

De exemplu, daca sunteti o agentie de turism puteti desfasura o campanie in care fanii paginii dvs sa povesteasca cea mai amuzanta intamplare pe care au avut-o intr-o vacanta. Iar cel care primeste cele mai multe voturi va primi o vacanta de vis intr-o anumita destinatie turistica.

Totodata pe Facebook se pot face mici studii de piata. Ramanand la exemplul cu agentia de turism puteti intreba consumatorii care sunt sursele de informare pentru alegerea destinatiilor turistice dorite pentru vacanta de vara. Astfel va puteti adapta strategia de promovare in functie de comportamentul consumatoriilor.

Un cont de Facebook trebuie administrat permanent pentru a oferi informatii updatate la zi fanilor dvs si pentru a interactiona frecvent cu acestia. Important e ca mesajele postate sa contina acel Call to Action care sa indemne fanii sa comenteze, sa dea share sau like la mesajul respectiv. De exemplu, puteti posta 5 poze ce ilustreaza diferite destinatii turistice si sa ii intrebati pe fani ce destinatii turistice prefera dintre cele postate indemnandu-i pe acestia sa dea like sau sa comenteze.

2. Twitter
Aceasta este o alta retea sociala care va ajuta sa va promovati afacerea. Spre deosebire de Facebook, mesajele postate pe Twitter trebuie sa aiba alte caracteristici. Acestea trebuie sa fie cat mai scurte si pot face referire, printre altele, la:
- lansarea unui nou produs;
- anuntarea deschiderii unui nou magazin;
- anuntarea castigatorului unui concurs organizat de companie;
- anuntarea castigarii unui premiu de catre companie la un eveniment de publicitate;
- postarea unor stiri care au legatura cu domeniul in care activeaza firma;
- postarea unor link-uri care sa ii directioneze pe fani catre un clip in care are loc prezentarea unui produs sau eveniment organizat de companie;
-desfasurarea unei campanii exclusive pe aceasta retea sociala. De exemplu, cei de la CEL desfasoara pe Twitter in fiecare joi din saptamana o campanie numita Chilipirul de Joi prin care se ofera posibilitatea cumpararii unui anumit produs la un pret mai mic decat cel normal.

3. Bloguri
Blogurile reprezinta un alt canal de promovare important in zilele de astazi. De exemplu, o companie ce activeaza pe piata produselor electronice ar putea sa isi promoveze produsele pe blogurile unde au loc discutii despre produsele electronice in general. Un reprezentant al companiei avand un nickname oarecare ar putea intra in discutii cu membrii acelei comunitati si incerca sa le indrepte atentia catre produsele companiei pe care el o reprezinta.

Totodata acele discutii raman postate pe blogul respectiv si pot fi vizualizate de alti internauti care sunt interesati de cumpararea unor produse electronice. Avantajul major al unor astfel de discutii este reprezentat de faptul ca prezinta credibilitate pentru cei care le vizualizeaza.
 
4. Linkedin
Promovarea pe aceasta retea de profiluri profesionale nu trebuie sa se limiteze doar la crearea unor profiluri ale angajatilor pe Linkedin ci sa presupuna si inscrierea in grupurile profesionale care au legatura cu domeniul in care activeaza compania. Totodata angajatii trebuie sa initieze si sa participle activ la discutiile ce au loc pe acele grupuri si sa incerce intr-un mod cat mai subtil sa promoveze produsele sau serviciile oferite de compania pe care o reprezinta.
 
5. Directoare web si directoare de articole
O metoda pentru o cat mai buna pozitionare a site-ului dvs in zona rezultatelor organice generate de motorul de cautare Google este reprezentata, printre altele, si de inscrierea in directoarele web si cele de articole. Astfel, site-ul dvs va conferi credibilitate motorului de cautare Google ajutandu-va pe termen lung la o mai buna clasare in zona rezultatelor organice.

6. Google Adwords
Acest program va ajuta sa va promovati si sa vindeti produsele magazinului online pe care il detineti. Este o metoda eficienta de a obtine rezultate rapide cu conditia sa dispuneti de o oferta competitiva in ceea ce priveste gama de produse, sa alegeti cuvinte cheie relevante pentru produsele dvs si sa compuneti ad-uri persuasive care sa contina beneficii si mesaje Call to Action.  Astfel va veti diferentia de concurenti si ii veti convinge pe consumatori sa  aleaga produsele dvs in detrimentul celor concurente. Utilizand acest program site-ul dvs poate aparea in zona ad-urilor platite din partea dreapta a motorului de cautare Google chiar pe prima pagina a rezultatelor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 10-09-2012

Foarte bun articolul tau! Inca mai exista destule persoane care vin si spun fraza aceasta "dar ce postezi statusuri de genul profesional, etc" pe site-uri de socializare? Aici se socializeaza, nu se fac afaceri... Se pare ca pt unii oameni aceasta este limita retelei, (socializarea, barfa) pacat pentru ca eu vad tocmai invers lucrurile. Unii oameni chiar nu suporta sa aduci in discutie afacerea in astfel de retele, trebuie sa iti cauti cu grija atat clientii cat si colaboratorii. Exista inca limitarea aceea mentala sub forma" sa se promoveze pe site-ului lui, nu pe facebook" de exemplu". Si am mai observat ochestie: toate companiile mari isi scot produsul in fata cu un arsenal intreg de publicitate si numesc ambasador al unui produs oameni f cunoscuti. Dar in general, oamenii se identifica mai degraba cu cineva din lumea lor si sunt mai deschisi/receptivi de ex daca ar vedea filmari video cu amenii ce lucreaza sa produca ceva sub un brand cunoscut. Si se mai practica si acel "testimonial" care d multe ori este atat de artificial incat nu poti crede o iota din el.


zboruri ieftine

Raspunde #2 | zboruri ieftine | 10-09-2012

Adevarul e ca facebook-il a devenit o unealta de promovare destul de puternica, am tot auzit ca unele firma isi angajeaza om special pentru a le promova firma/campanie pe facebook.

Bejinariu Catalin

Raspunde #2-1 | Bejinariu Catalin | 10-09-2012

Mda asa este, dar sunt firme care angajeaza oameni care sa se ocupe pentru intregul mediu social, nu numai pentru Facebook. Sunt unele companii care se promoveaza si pe alte retele sociale precum Pinterest, Flickr si nu numai. Aici ma refer la cele care activeaza si in strainatate nu doar in Romania.cristi foto

Raspunde #3 | cristi foto | 06-11-2012

Totusi inca nu s-a ajuns la maturitate, inca nu sunt destui oameni care platesc un abonament la internet, inca sunt persoane peste 40 de ani care isi cauta tastele. Dar in viitorul apropiat clar se va putea castiga din internet. Si pana acum emag-ul a dovedit ca se poate.


Pasere Mihaela

Raspunde #4 | Pasere Mihaela | 16-01-2013

Am folosit si eu multe dintre exemplele prezentate de tine in acest articol, in scopul promovarii si pot spune ca am avut succes. Un articol util pentru cei care vor sa-si promoveze afacerea, serviciile, imaginea, fara bani.


nouatigaraelectronica

Raspunde #5 | nouatigaraelectronica | 30-01-2013

Buna ziua. Multumesc mult pentru aceste idei am inceput si eu sa le pun in practica si usor usor incep sa isi faca efectul. Multumesc mult pentru informatii.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate