Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce semnifica meseria de ghid turistic

Huza Cristian
Domeniu : Activitati ale agentiilor turistice
Meserie : ghid de turism
Localitate : Targu Mures / Mures
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce face mai exact un ghid turistic?

 

Multe documente, rezervari, bagaje, excursii, pentru ca directorul de turism trebuie sa se gandeasca la tot. Acesta este logisticianul si ghidul unei sederi organizate! In aceasta meserie te ocupi de supravegherea grupurilor si circuitului turistic, dar si de legatura cu personalul hotelier si cu cel din restaurante.

Ghidul de calatorii sprijina grupurile de turisti pe tot parcursul excursiei. Acesta asigura buna functionare a calatoriei, precum si informeaza si orienteaza membrii grupului. Deasemenea, acesta este responsabil cu relatiile dintre diversii furnizori.

 

Cum se desfasoara activitatea acestuia?


Ghidul de calatorii poate fi prezent, de la inceputul calatoriei grupului si are posibilitatea sa-si intampine vizitatori si sa verifice daca acestia au indeplinit toate formalitatile (cum ar fi vize si vaccinurile adecvate), pentru ca acest lucru faciliteaza procedurile de imbarcare.

De-a lungul calatoriei, acesta are grija de formalitatile materiale, fie ca este vorba de pastrarea contactului cu membrii hotelieri si cei din restaurante, fie ca este vorba de inchirieri de autobuze, organizari de excursii sau de vizite la medic, in cazul in care exista turisti ce se imbolnavesc. Desi, acesta nu este un ghid-interpret, totusi, va participa cu raspunsuri la intrebarile de tip cultural sau geografic, pe care le au membrii grupului turistic.

 

Unde isi exercita acesta functia?


Fie ca este angajat sau fie ca lucreaza independent, ghidul de calatorie este un normand adevarat, deoarece activitatea sa in mod constant il conduce spre munti si vai. Cu alte cuvinte, acolo unde sunt organizate excursiile, acolo este si 'biroul' ghidului de calatorii.

 

Atuuri si dezavantaje


Pentru iubitorii de calatorii, ca si antrenor de excursii, aceasta meserie este avantajoasa, pentru ca este o modalitate excelenta sa combini afacerile cu placerea.
Dezavantajul este faptul ca banii sunt putini de pe urma acestei meserii. Ar trebui sa fiti constienti de faptul ca majoritatea celor ce lucreaza in acest domeniu sunt pe pozitia de part-time, putin lucreaza full-time (acest lucru se datoreaza faptului ca angajatorul va plati mai multe taxe si cine doreste asa ceva?). Trebuie tinut cont ca o astfel de meserie cere si o a doua activitate, de cele mai multe ori, pentru a-ti asigura traiul.

 

4 calitati esentiale


1. Sa fii metodic! Asigurati-va intotdeauna ca sunt toti membrii grupului, aveti grija ca acestia sa nu-si piarda bagajele, aveti grija sa fie respectate termenele orare, iar pentru toate acestea este nevoie de mult simt de organizare.


2. Sa fii dinamic! Nu este suficient doar sa abordezi grupul cu formalitati, ci totodata ghidul de calatorii ar trebui sa contribuie la generarea unei atmosfere placute in cadrul grupului.


3. Sa fii disponibil! Mai presus de toate trebuie sa fii mereu atent la grupul pe care il insotesti.


4. Sa fii convingator! Acesta trebuie sa stie cum sa-si vanda talentul si experienta pentru operatorii de turism.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Didi

Raspunde #1 | Didi | 05-06-2012

Foarte interesant articolul! Am intalnit in plimbarile mele cativa ghizi care m-au impresionat, atat prin cunostintele pe care le aveau, dar mai ales prin atitudinea si entuziasmul pe care il manifestau pentru meseria lor. Cred ca trebuie sa fii facut pentru asta si sa iti placa foarte mult!


Borsova Catalina

Raspunde #2 | Borsova Catalina | 08-06-2015

Ar mai fi multe de adaugat! sa fie o persoana organizata, sa fie o persoana comunicativa si sociabila, sa poti improviza, sa fii o persoana placuta si amabila, sa fie o persoana profesionista, sa aiba capacitatea de a lua decizii rapide in situatii de stres, sa reusesti sa transformi totul intr-o experienta memorabila.


Mihai

Raspunde #3 | Mihai | 22-11-2015

Un ghid turistic poate sa-ti ofere diverse informatii cu conditia sa-l citesti ... pentru ca un ghid turistic este ... o carte, nu o persoana. Persoana este "ghid de turism".


Dordea Petre

Raspunde #4 | Dordea Petre | 23-11-2015

Poate meseria de ghid de turism. Ghidul turistic este o carte.


Christine I.

Raspunde #5 | Christine I. | 24-11-2015

Dinamic, metodic, convingator, disponibil... de acord, dar mai trebuie să fii și foarte cultivat (si pentru că nimeni nu le știe pe toate, sa fii conștient că trebuie să te perfecționezi mereu, să nu pleci într-un tur, fie el intern sau extern fără să te documentezi, pentru că ce mai mulți turiști o fac și te vei face de râs), să vorbești cel puțin o limbă străină (dacă ești pe extern engleza este obligatorie), să fii cinstit față de turiști (să nu-i spui elvețianului că ciorba costă 10 Euro, când de fapt ea costă trei, doar pentru că își poate permite și oricum nu vă mai întâlniți și nici românului să nu îi pui un euro în plus la croaziera cumpărată de la tine), să fii loaial agenției care te-a angajat și să nu îi furi grupurile pentru a merge cu ele la altă agenție sau să îi spui în ultimul moment că nu mai poți veni (pentru că o altă agenție ți-a oferit un salariu mai bun....). E o meserie complexă, f. frumoasă, dar trebuie să fii conștient de faptul că TU NU EȘTI LA PLIMBARE, CI LA MUNCĂ, că oamenii pe care îi conduci au plătit bani (uneori economisiți cu greu) pentru o vacanță și că tu ești cel care le poți face această vacanță mai frumoasă (compensând uneori alte deficiențe) sau.... să le-o ruinezi... Din păcate nu mai avem o ȘCOALĂ ROMÂNEASCĂ DE GHIZI, care să îi învețe pe tinerii (sau mai puțin) tinerii aspiranți deontologia profesională a meseriei de ghid de turism, așa că... așteptați-vă la orice atunci când cumpărați o excursie organizat...


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate