Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce se intampla daca nu schimbati antigelul la timp

Borcea Cosmin
Domeniu : intretinerea si repararea autovehiculelor
Meserie : Mecanic auto
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Rolul antigelului in sistemul de racire al motorului


Exista ideea gresita ca antigelul este necesar masinilor doar iarna. Antigelul este necesar indiferent de anotimp pentru ca protejeaza motorul si radiatorul de rugina si creste temperatura de fierbere a lichidului ce raceste motorul.

Doua lucruri importante ar trebui stiute despre antigel. In primul rand atunci cand alegeti antigelul cautati in manualul masinii ce tip de antigel este recoamdat pentru masina dumneavoastra (fiecarui tip ii corespunde si o culoare). 

In al doilea rand nu uitati sa inlocuiti antigelul o data la 2 sau 3 ani. Antigelul isi pierde din proprietati cu timpul si astfel circuitul de apa al motorului poate ingheta. Partea cea mai grava este ca atunci cand ingheata, apa isi mareste volumul si determina spargerea blocului motor. De aici si confuzia ca antigelul este necesar doar iarna. De retinut ar mai fi si faptul ca antigelul scade punctual de inghet al apei pana la -35 sau chiar -40 de grade, asta in cazul in care nu ati avut pierderi de lichid pe timpul verii si ati completat cu apa distilata. In acest sens exista un tester special cu care puteti verifica nivelul de inghet.

Pe langa faptul ca impiedica inghetarea lichidului de racire, antigelul mai are si proprietati anticorozive, antidepunere si antispuma. Astfel,  metalele cu care vine lichidul in contact nu vor rugini, nu se vor forma pe circuit depuneri de calcar sau de alta natura care sa reduca schimbul termic si implicit eficacitatea sistemului. 

Verificati periodic nivelul lichidului de racire, care trebuie sa fie intre limita minima si cea maxima. Este necesar ca motorul sa fie rece atunci cand faceti verificarea. Daca nivelul lichidului este sub limita minima exista din nou riscul ca circuitul de apa al motorului sa inghete.
 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate