Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce presupune vegetarianismul

Ruse Alice
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Un alt stil de viata 


vegetarianDaca te-ai gandit sa devii vegetarian trebuie sa te informezi foarte bine despre ce presupune acest stil de viata, ce avantaje si ce dezavantaje iti ofera aceasta optiune.

In general, o persoana ajunge sa fie vegetariana pornind de la anumite convingeri, dintre care cele mai intalnite sunt sanatatea, protectia animalelor si considerentele ecologice.

Exista si anumite pareri contra sau prejudecati: 'corpul meu nu va primi toate substantele nutritive de care are nevoie', 'muncesc mult, am nevoie de hrana, nu de prostii'. Alimentatia bazata pe legume si fructe 'beneficiaza' si ea de anumite mituri, printre care faptul ca vegetarienii sunt perceputi ca niste ciudatenii.

Toate plantele contin proteine, insa nu in proportii ideale, exceptie face soia, aceasta continand un numar crescut de proteine. Soia ar putea fi numita 'produsul vedeta' al vegetarienilor: este folosita in numeroase feluri de mancare, de la tocanita, pana la snitele sau ciorba.

Daca optiunea ta este sa fii vegan( adica sa nu mananci niciun fel de produs animal), atunci trebuie sa acorzi o atentie speciala vitaminei B12. Aceasta este produsa de o bacterie si pe care nici un animal si nici omul nu o poate sintetiza. Prin spalarea si fierberea alimentelor se distruge si bacteria respectiva, dar si vitamina. In aceste conditii, cea mai buna solutie este fie sa consumam alimente fortificate cu B12 sau sa luam suplimente. 

Se spune ca meniul unui vegetarian este mult mai scump, insa daca stii sa iti alegi alimentele potrivite, nu vei resimti gol nici in stomac, nici in portofel.

Vegetarianismul ar putea diminua numarul animalelor ucise, modul groaznic in care sunt crescute, bolile grave pe care le cauzeaza consumul de carne. 

Exista mai multe tipuri de vegetarieni :
- lacto-ovo-vegetarianism - se consuma oua si lactate
- lacto-vegetarianism - se consuma lactate, fara oua
- veganii sunt vegetarienii puri, oamenii care exclud consumarea oricarui produs animal.
- naturistii - prefera sa manance in general cruditati; majoritatea consuma in jur de 50%-80% alimente crude, iar restul mancarii nu se fierbe/coace pentru a nu i se distruge nutrientii
- fructarienii sunt persoanele care consuma doar fructe si vegetale.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Stefan Murgeanu

Raspunde #1 | Stefan Murgeanu | 15-04-2010

si care sunt alimentele de origine vegetala bogate in vitamina B12, care se pot consuma crude? multumesc :)


rhazhiehl

Raspunde #2 | rhazhiehl | 25-04-2010

...frumos...dar riscurile de ce nu sunt trecute...vi le spun eu: osteoporoza - din lipsa calciului sa ajunge la demineralizarea oaselor; rahitism - lipsa vitaminei D la copii; diferite anemii - lipsa de vitamine si minerale(vezi vitamina B12-cautatzi shi vedetzi in ce fel este afectat un prunc cand este alaptat de o mama cu deficientze de B12 nici un supliment nu inlocuieshte natura...etc...


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate