Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce inseamna sa fii designer-decorator

Matefi Mirel Pompei
Domeniu : Fabricarea de mobila pentru bucatarii
Meserie : Decorator interioare
Localitate : Sibiu / Sibiu
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce face un decorator profesionist?

 

Designer-decoratorul este persoana care propune si produce seturi de decoruri pentru teatru, filme si studiourile de televiziune. Deasemenea acesta organizeaza evenimente publice si expozitii, in special in muzee si galerii. Desenele sunt primele actiuni de instalare ale seturilor de designer. Acest profesionist este responsabil pentru fiecare etapa a proiectului.

 

Cum functioneaza aceasta meserie?

 

Performanta intermitenta a designerului-decorator este esentiala. Acesta este angajat, pentru a efectua decoruri de teatru, de film (atat pentru film artistic, cat si pentru televiziune) sau crearea de diverse spatii expozitionale.

In prima faza se analizeaza continutul de eveniment la care se va participa. In a doua faza se vor trage seturile si modelele care sustin proiectul creat de catre directorul de expozitii sau regizorul de teatru sau film.

O data ce ii este oferit acordul cu privire la locul de munca intervine echipa tehnica a decoratorului. Designerul-decorator va supraveghea constructia fiecarui element de decor si accesoriu de instalare. Daca este necesar, atunci se vor proiecta si efectele speciale. Acesta va tine cont de fluenta materialelor, de formele si de culorile adecvate spatiului, dar si de costurile de productie. Profesionistul are multe drumuri de realizat de la studioul sau de lucru, pana la terenul unde se proiecteaza seturile de decoruri.

 

Pareri pro si contra pentru aceasta cariera

 

Da, pentru aceasta meserie de designer-decorator, deoarece esti considerat un fel de 'sculptor de spatiu' si poti atinge un nivel avansat de creativitate pe toate nivelele tehnice.

Nu privind aceasta profesie, deoarece concurenta este rigida, si deasemenea, si piata fortei de munca. Pentru incepatori este extrem de dificil sa traiesti cu norma intreaga in aceasta afacere.

 

Topul calitatilor esentiale

 

1. Pe primul loc este viziunea artistica. Un designer-decorator isi imagineaza, inventeaza lumi, creeaza stari, totodata acesta este capabil sa reconstruiasca trairi istorice.

 

2. Pe al doilea loc este faptul ca trebui sa fie tehnic. In proiectarea scenica trebuie sa ai o perceptie buna a spatiilor si volumelor, deasemenea trebuie sa ai cunostiinte in ceea ce priveste elementele arhitecturale, fizica si chimia materialelor si desigur pictura.

 

3. Pe al treilea loc este versatilitatea. Spre exemplu, va trebui sa traduci proiecte pentru a creea spatiul adecvat unui spectacol. Pentru aceasta va fi necesara o intelegere solida a tuturor aspectelor, precum si calm pentru lungile momente de asteptare. Va trebui sa colaborezi cu alti tehnicieni, cum ar fi cei de la lumina sau cei de la costume si astfel va trebui sa ai competente solide in ceea ce priveste energia electrica, istoria costumelor, etc.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Zamfir Alin

Raspunde #1 | Zamfir Alin | 27-02-2013

Cel mai adesea un designer-decorator este privit doar din prisma decoratiunilor interioare si mai putin ca un creator de decoruri de teatru sau film. In principiu iti trebuie aceleasi abilitati sau cunostinte si nu in ultimul rand imaginatie si talent. Sunt totusi cateva diferente. Articolul vorbeste de crearea de adevarate lumi, ceea ce presupune mult mai multa munca si imaginatie pe o perioada mai indelungata si o viziune mai larga asupra spatiului.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate