Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce inseamna marketing online

Daniela Irimia
Domeniu : Activitati ale agentiilor de publicitate
Meserie : Specialist marketing
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

E-mail marketing, blogosfera, adwords, affiliate marketing


marketing-online
Marketingul online este un termen din ce in ce mai utilizat de oamenii de marketing, si nu numai.

De ce? 
Pentru ca are cateva avantaje semnificative fata de print, outdoor sau TV. Mediul online a castigat teren in ultimii ani, iar criza economica a intarit conceptul de marketing axat pe rezultate. E-mail marketing, promovarea prin retelele sociale si in blogosfera, campanii de google adwords sau affiliate marketing sunt unelte ce trebuiesc utilizate de toti cei care vor sa isi creasca vanzarile, sa imbunatateasca imaginea companiei si sa pastreze o relatie cat mai buna cu clientii si potentialii clienti.

E-mail marketing – in functie de obiectivele campaniei, se targheteaza grupul catre care trebuie trimis e-mail-ul. Poate sa aiba ca scop fidelizarea clientilor sau a celor care au avut deja un contact cu business-ul tau sau, daca are ca si scop “vanzarea” unui produs / serviciu, se va crea un portret al consumatorului si se va concepe un design si continut adaptat destinatarului. Avantajele campaniilor de e-mail marketing sunt date de posibilitatea de masurare a ratei de raspuns, modul de actiune al clientului si targhetarea lui.

Promovarea in blogosfera si prin intermediul retelelor sociale este mai greu de cuantificat in cifre, insa aici impactul poate fi mult mai marea asupra potentialului client. Un bun PR se poate face si in mediul online, poti crea o comunitate in jurul brandului, esti in contact permanent cu cei care comenteaza sau cer informatii despre produsul / serviciul tau si le poti da un “sfat” sincer. Clientii vor sa stie ca esti acolo pentru ei, nu ca sa le vinzi ceva. Blogerii care au rolul unor lideri de opinie pot ajuta foarte mult la imaginea companiei tale, tocmai pentru ca ceea ce spun ei are valoarea unei recomandari.

De google adwords cred ca a auzit toata lumea, majoritatea au si apelat la serviciile acestea. De ce? Pentru ca sunt cele mai eficiente atunci cand scopul este unul specific. Mai mult traffic de calitate, clienti targhetati si direct interesati de produsul/serviciul tau te “gasesc” exact atunci cand au nevoie de tine. Costul per click este acceptat de toata lumea deoarece este un pret pe actiune. Stiu ca platesc X euro pentru Y click-uri, sau, si mai bine, pentru Z clienti.

Cam acelasi concept de cost per action este intalnit si la sistemul de affiliate marketing. Este un concept prin care proprietarii de site-uri trimit vizitatori pe site-ul unui comerciant (prin bannere, advertoriale, widget-uri, insert in newsletter, etc) si primesc un comision din valoarea cumparaturilor efectuate de acestia. Acesta poate fi un mod ideal de promovare pentru magazinele online dar nu numai. O astfel de campanie poate fi adaptata si pentru alt tip de business, pastrandu-se ideea de plata pe fiecare lead generat.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Dana

Raspunde #1 | Dana | 14-07-2011

Cred ca multi fac treaba asta si nici macar nu isi dau seama ca e marketing online. :)

Daniela Irimia

Raspunde #1-1 | Daniela Irimia | 14-07-2011

Nu e atat de simplu pe cat pare ...Da... toata lumea face "promovare pe social media" insa o campanie de marketing are niste obiective clare, pe termen mediu si lung.Leo

Raspunde #2 | Leo | 14-07-2011

Ce ciudat suna cuvantul asta, blogosfera. Suna foarte romanesc. Am cautat definitia lui = totalitatea blogurilor scrise in romana, cuprinzand blogguri din toate domeniile. Fain articol. Si foarte explicit!


Iuliana

Raspunde #3 | Iuliana | 14-07-2011

Adwords este serviciul de publicitate contextuala oferit de Google. La inceput, AdWords era centrat pe motorul de cautare Google, afisand anunturi relevante pentru utilizatorii ce efectuau cautari. Intre timp, serviciul a evoluat si a inceput sa ofere si alte optiuni companiilor – de exemplu, promovarea contextuala pe site-urile din reteaua Google. Insa principiile de baza au ramas aceleasi, iar Adwords este in continuare una din cele mai sigure si mai eficace modalitati de a-ti face reclama pe Internet.

Alex

Raspunde #3-1 | Alex | 14-07-2011

Adica e treaba aia cand cautam pe Google un cuvant-cheie si apare un anumit articol sau anunt? Am inteles ca e foarte eficient si e gratuita cautarea. Imi poate explica cineva?

Daniela Irimia

Raspunde #3-1-1 | Daniela Irimia | 14-07-2011

Cautarea este gratuita, insa cel care se promoveaza plateste pentru fiecare click care se da pe anunt. Este o metota foarte eficienta, cu conditia sa se faca asa cum trebuie :) si evident, sa ai ce "promova".

Florin

#3-1-1-1 | Florin | 14-07-2011

Complet de acord. Asa v-am gasit eu pe voi :). Si ma bucur ca am facut-o.

Lenuta

Raspunde #4 | Lenuta | 29-07-2011

Foarte importante toate aceste informatii si ma bucur ca v-am gasit...asa mai invat cite ceva util..multumesc.


Dumitru

Raspunde #5 | Dumitru | 11-10-2011

Foarte bun articolul. Referitor la crearea unei comunitati in jurul brandului, mi-am adus aminte de cel mai recent exemplu - consursul celor de la PEPSI: Da un refresh vietii urbane. Aici se poate observa si o alta parte a merketingului online, cea orientata spre retelele de socializare (aici facebook) pe care nu cred ca trebuie sa le neglijam.


Mitroi Laura Madalina

Raspunde #6 | Mitroi Laura Madalina | 17-01-2012

Pentru mine articolul tau nu prea face sens. Te duci catre e-mail marketing, nu-i prezinti decat avantajele. Exista mai multe feluri de e-mail marketing. Care sunt costurile? Daca vrei sa te duci catre clienti noi, cu care nu ai o relatie, cum anume ii gasesti? cum anume iti faci segmentul tinta? de unde iei baza de date? cum stii ca a ajuns mailul? cum anume masori exact (cum ziceai tu) rata de raspuns? Plus ca volumul de mailuri nesolicitate e mare .....sansele sa se concentreze pe mailul tau.....plus ca baza de date costa, plus ca nu exista o baza de date special creata pe nevoile tale, pe segmentul tau tinta.

Mallecourt Lionel

Raspunde #6-1 | Mallecourt Lionel | 17-01-2012

Este un articol care prezinta cateva instrumente de Marketing online Laura...daca vrei mai mult informatii despre E-mail marketing poti sa dai clik pe tag 'email' mai sus la sfarsit articol, sau avem si un articol aici care trateaza subiectul: http://www.informatiiprofesionale.ro/marketing/cum-sa-faci-o-campanie-de-emailHirbu Ciprian

Raspunde #7 | Hirbu Ciprian | 28-02-2012

Ai uitat sa precizezi serviciul de optimizare pentru motoarele de cautare, un serviciu extrem, extrem de util care impreuna cu serviciul Google Addwords ar putea crea o campanie de succes.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate