Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce inseamna “Content Marketing” inteligent

Dragos Tinta
Domeniu : Activitati post-productie cinematografica, video s...
Meserie : producator audio video
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

De ce au nevoie firmele si afacerile mici de “content marketing” inteligent?


Ganditi-va asa: clientii dvs potentiali – prospectii, au o problema care trebuie rezolvata. Ei cauta o solutie. In aceasta cautare se impiedica si sunt asaltati de reclame agasante, tot felul de apeluri telefonice fara rost (cold calls), puzderie de emailuri – toate intr-o lupta acerba sa le atraga atentia. Pentru ca nu au cerut asa ceva, pur si simplu le ignora.
Asa ca majoritatea cauta singuri solutii pentru a-si rezolva problema. De multe ori gasesc raspunsuri online la intrebari. Ajung pe pagini web unde pot descarca un material care se adreseaza direct problemei lor. Il descarca si gasesc un continut de valoare, asa ca iau legatura cu firma respectiva sa afle mai multe informatii sau chiar sa comande.

Acest scenariu demonstreaza cum functioneaza marketingul inteligent de continut pentru a furniza valoarea care construieste increderea clientilor si conduce la vanzari si interactiune.
 
Marketingul inteligent de continut porneste de la client
Daca aveti un continut de valoare fata de nevoile clientului si acest continut este usor de gasit, cu siguranta veti ajunge pe lista scurta a clientului. Misiunea dvs este sa creati acest continut care ofera solutii la aproblemele clientilor si sa acompaniati clientul la fiecare pas cu motivatia corecta de a continua interactiunea cu dvs. 

Iata ce trebuie sa stiti neaparat:
1. Sa va cunoasteti si sa va intelegeti audienta. TREBUIE sa stiti cine va cumpara produsele sau serviciile. Care este povestea lor. Construiti un profil “de client” ca sa-i puteti cunoaste mai bine. Aflati care sunt urgentele, ce nevoie si ce probleme au. Toate acestea trebuie sa le stiti deja, inainte de a incepe sa creati continutul. Aceasta este baza de identificare a pietei dvs de desfacere. Veti putea testa noile idei fata de profilul creat si decide daca i-ar putea convinge continutul creat de dvs sa va cumpere produsele sau serviciile.

2. Evaluati canalele de distributie a continutului. Cea mai mare greseala facuta de oamenii de afaceri este sa creeze continutul, apoi sa caute canale si modalitati de distribuire. Daca tot aveti la dispozitie profilul clientului, merita sa descoperiti unde cauta acest client informatii si resurse sa-si rezolve problemele. Este important sa stiti si ce fel de informatii cauta si cum le place sa gaseasca solutiile – distractiv, educativ, discutii, etc. Aflati ce fel de informatie prefera: video, audio, vizual, bloguri, ebookuri, texte, etc.

3. Alegeti subiecte care se leaga cu scopurile lor. De exemplu: subiecte legate de domeniul lor de activitate; cele mai frecvente intrebari puse de clientii lor; subiecte “fierbinti” in industria lor; tutoriale gen “cum sa”, comentarii la stiri si evenimente sau liste care subliniaza perspective specifice.

4. Puneti accent pe valoare oferita. Intotdeauna fiti gata sa oferiti valoare inainte de a incerca sa bateti palma. Aceasta construieste increderea. Este o linie foarte subtire intre continutul valoros care motiveaza clientii sa cumpere si prezentarea ofertei dvs intr-o maniera aglomerata si agasanta. Daca reusiti sa creati continutul care face legatura cu oamenii ce cauta raspunsuri, vanzarea solutiilor dvs va veni de la sine.

5. Gasiti modalitati creative sa va promovati continutul. Important de aflat tot inainte de a incepe sa construiti continut. Pentru ca acest continut sa fie “gasibil”, trebuie sa fie optimizat pentru cautari organice; optimizat sa fie distribuit in social media; optimizat sa directioneze si sa indrume clientii catre solutia problemei lor. Distribuiti mesajul dvs pe canalele care prezinta interes pentru clienti. Trimiteti-l persoanelor care au influenta in domeniu. Oferiti-l grupurilor de social networking care sunt frecventate de clientii dvs.

Sfatul “pentru acasa”:
O strategie eficienta de “content marketing” necesita planificare riguroasa de la inceput pana la sfarsit. Inainte de a incepe planificarea, “cheltuiti” ceva timp sa va descoperiti prospectii. Aflati cine sunt si unde prefera sa navigheze online. Va va ajuta sa va concentrati continutul spre satisfacerea nevoilor prospectilor si sa fiti descoperit usor de catre audienta pe care doriti sa o atrageti. 

Bineinteles, oricand puteti “inchiria” specialisti sa faca toata aceasta treaba. S-ar putea sa descoperiti ca tocmai ati facut cea mai buna alegere!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate