Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce face administratorul de retea

Taghiev Emil
Domeniu : Repararea calculatoarelor si a echipamentelor peri...
Meserie : Administrator de retea de calculatoare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Profesia administratorului de retea


Ca sistemele de informare a afacerilor sa se dezvolte si sa fie deschise catre exterior, creste rolul administratorilor de retea. Rolul acestora este de a face sa circule informatiile pe reteaua de calculatoare a intreprinderii si sa permita angajatilor sa acceseze aceste informatii. 

Administratorul de retea este responsabil pentru imbunatatirea fluxului de informatii in interiorul retelei companiei. El ajuta utilizatorii sa se familiarizeze cu instrumentele noi pentru acces la mesaje sau la internet. El genereaza parole, face copii de rezerva ale fisierelor si rezolva eventuale erori. Anticipeaza schimbarile in tehnologie, selecteaza si instaleaza programe si sisteme noi. Acesta poate avea si rolul unui formator. 

Administratorul de retea este functionar in administratie sau poate fi salariat al unei companii de consultanta pe partea de inginerie si calculatoare. El isi petrece timpul sau in birou si printre angajati.

Avantaje
Aceasta meserie este ideala pentru cei care apreciaza diversitatea relatiilor umane. Este un job de contact, de negociere, de explicatii.

Dezavantaje
Atunci cand se confrunta cu dificultati de retea, trebuie sa rezolve problemele la orice ora si in orice zi. Administratorul de retea este in stand by pentru orice moment: noapte, zi, weekend.

Calitati esentiale
Calm - este nevoie de sange rece cand vine vorba sa se confrunte cu incidente de urgenta sau esecuri.
Atentie - pentru a intelege asteptarile utilizatorilor de sisteme informatice, el trebuie sa stie sa asculte.
Diplomatie - pentru ca este in permanent contact cu directorul general si cu furnizorii de IT.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Monica Budasca

Raspunde #1 | Monica Budasca | 29-05-2012

Nu consider ca jobul de administrator de retea este ideal pentru cei care apreciaza diversitatea relatiilor umane - asa cum este exprimat mai sus..... dar, evident, asta este parerea mea din experienta mea; iar faptul ca de multe ori administratorul de sistem joaca rol si de formator pentru restul categoriilor de personal din companie, este un ABUZ care se petrece in mult firme din Romania, unde se cauta (vorbesc doar de domeniul IT, despre altele nu imi permit) angajati care sa fie all-in-one. Eu insami am fost omul-orchestra ani de zile: administrator de retea, trainer IT intern, designer de intranet, traducator in engleza al site-ului firmei cu pricina.... toate in unul si acelasi salariu.


Bobosea Cosmin

Raspunde #2 | Bobosea Cosmin | 13-06-2012

Poate provoca anumite fobii... este adevarat. De aceea cred ca au fost adaugate pe lista clitatile esentiale. ;)


Gidiuta Marius

Raspunde #3 | Gidiuta Marius | 14-06-2012

Cred ca Monica are dreptate. In general in Romania, daca nu lucrezi intr-o companie care se respecta, administratorul de retea face tot ce tine de calculatoare. In partea opusa se afla departamente de IT in care fiecare are rolul sau: reteaua (fizica si logica), intranetul, extranetul, "softistii", etc.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate