Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Ce este Floricultura - sau Floricultorul

Prisacaru Andrei
Domeniu : Cultivarea altor plante din culturi nepermanente
Meserie : Floricultor
Localitate : Ploiesti / Prahova
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sa descoperim practica floriculturii

868033971646133.jpgFloricultura este cultura tuturor plantelor in scopul de a le utiliza pentru decorarea casei sau a gradinii. Plantele cultivate sunt selectate pentru frumusetea particulara a unei parti precum frunzisul sau forma. Aceasta cultura poate fi practicata la scara larga si se poate extinde pana la nivel industrial.

Alegerea culturii
Floricultorul trebuie sa fie un specialist foarte competent, cu vaste cunostinte de biologie vegetala aplicata. Acest punct este foarte important, intrucat anumite plante au cerinte speciale cu privire la sol sau locatia in care pot fi cultivate. Se disting mai multe tipuri de culturi a caror cultivare are loc in ghivece sau in aer liber. In cazul in care aceasta ultima forma de cultivare nu este indispensabila sau daca preferam cultivarea in ghivece pur si simplu, trebuie sa stim sa separam diversele amestecuri de sol sau compostrui in functie de nevoile speciilor.


Specificitatile floriculturii

Distribuirea apei este o alta practica importanta cu privire la cultura, care trebuie sa tina cont de specie, varietate si stadiu de dezvoltare. Nevoia de lumina, si mai ales intensitatea luminii sau durata relativa a zilei si a noptii trebuie sa fie luate in considerare cu atentie. Un aport necorespunzator poate determina rezultate fatale. De asemenea, trebuie sa intervenim pentru a ne asigura ca viitoarele flori vor fi cele mai frumoase si cel mai bine repartizate cu putinta. In acest scop, este util sa ciupim plantele, ceea ce stimuleaza cresterea mladitelor laterale si sporeste vigoarea tijei rincipale. Ciupirea se aplica mai ales la speciile erbacee.

Datorita floriculturii, ne putem infrumuseta casa cu o diversitate de plante ornamentale disponibile in numeroase magazine.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate