Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cat de eficiente sunt promotiile tip cupon

Ticaloiu Alexandru
Domeniu : Activitati ale agentiilor de publicitate
Meserie : Specialist marketing
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum functioneaza? un plan bun sau nu?


Restaurante, vacante, epilare, masaj, abonamente fitness, bilete la film, carburant, mobila, decoratiuni, ochelari de soare... pe site-urile de achizitii, reducerile sunt extraordinare!
 
Achizitiile: unirea face intelegerea!
Site-urile de achizitii care prospera pe internet se bazeaza pe un pricipiu simplu de functionare, cu cat cumparatorii sunt mai multi cu atat pretul scade! Noul fenomen in domeniul comertului pe internet, cumparaturile in grup se bazeaza de fapt pe o vanzare clasica: cupoanele! 

Aceasta tehnica de maketing este deosebit de eficienta. Ea permite unui comerciant sa ofere spre vanzare un produs, la o reducere de pret pe o perioada foarte scurta de timp. Procentul de reducere trebuie sa fie deosebit de atractiv pentru a stimula nevoia de a cumpara.

In majoritatea cazurilor, pretul afisat este valabil numai in cazul in care numarul de cumparatori este suficient. Aceasta particularitate numerica va determina fiecare client sa-si convinga prietenii sa se bucure de aceasta 'afacere'. Pentru a-si facilita activitatea, toate site-urile de achizitii au in partea de jos imaginile retelelor sociale (facebook sau twiter).

O alta particularitate a acestor siteuri este de propune 'oferte de inchidere'! Reducerea devine si mai relevanta. Cand intelegerea este completa, cumparatorii primesc direct pe email cuponul respectiv, pe care nu trebuie sa-l mai imprime si sa-l prezinte vanzatorului care a propus afacerea.
 
Avantaje si dezavantaje
Principalul avantaj al formulei propusa de site este reducerea! Ea este cel putin 50%, iar in unele cazuri poate ajunge la 80%. Al doilea avantaj este faptul ca produsele sau serviciile, sunt disponibile rapid fapt facilitat de utilizarea cuponului. Pentru comerciantii locali, sistemul dezvoltat de site-urile de achizitii este interesant. Acesta le ofera vizibilitate intr-un timp scurt. Insa, comerciantul trebuie sa faca un efort mare pentru a spera sa atinga toti internautii.

Reducerilor acordate clientilor, trebuie sa li se adauge si comisionul cerut de site, acesta ajungand si pana la 50% din pretul de vanzare. Cu alte cuvinte, sa spui ca pentru comerciant este munca in pierdere, nu este decat un pas! Acest lucru nu este o piedica pentru ca el a fost prevenit. Daca, in schimb, el nu a stiut sa anticipeze succesul unei anume promotii, el va fi coplesit de sute de clienti care au platit un prosdus sau un serviciu vandut in pierdere. Se pot vedea foarte bine aici limitele acestui sistem pentru intreprinderile locale. Prost gestionata, campania de cupoane poate deveni o adevarata piedica pentru comerciant si pentru client la randul sau!
 
In concluzie, sunt sau nu eficiente campaniile de cupoane?
In general, promotiile de acest tip au efecte limitate, in special atunci cand ne referim la perspectiva pastrarii unui client ce a platit pentru un produs o suma foarte mica. Revine acel client intr-un bar in care a platit 5 lei pentru un cocktail? Va merge pentru a doua oara in restaurantul in care a mancat un meniu complet cu 12 lei? Putin probabil sa aprecieze faptul ca a fost inghesuit intre alti 200 de oameni. Aici intervine capacitatea proprietarului agentiei de turism sau restaurantului de a transforma cautatorul de chilipiruri intr-un viitor client fidel.

Promotia iti aduce clientul in contact cu afacerea. Cat de memorabila, cat de placuta si relevanta este aceasta experienta ramane in sarcina proprietarului afacerii.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 06-04-2012

Foarte bun articolul tau Alexandru! Iata si o gluma legat de cupoanele aceste :)) ca sa ne mai descretim fruntile. Care sunt cele doua expresii care fac o femeie fericita? ..........1. " Te iubesc!" si 2" Reduceri de 50%!" :)).

Ticaloiu Alexandru

Raspunde #1-1 | Ticaloiu Alexandru | 06-04-2012

Multumesc Narcisa. Sunt nou pe site dar pare interesant si o sa incep sa citesc mai cu atentie :)

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1-1-1 | Narcisa - Elena Oprescu | 06-04-2012

Bine ai venit atunci Alexandru, daca esti nou! :) Ma bucur sa vad ca tot mai multi oameni se aduna aici sa isi impartaseasca cele stiute!
Anda

Raspunde #2 | Anda | 09-04-2012

Am folosit si eu astfel de cupoane, dar din pacate concluzia pe care am tras-o din aceasta experienta este una neplacuta : este o "afacere buna" doar pt comerciantii respectivi, deoarece clientul este pus pe ultimul plan, iar " discountul" este si la calitatea serviciilor, nu numai la pret

Ticaloiu Alexandru

Raspunde #2-1 | Ticaloiu Alexandru | 09-04-2012

Buna Anda! Multe lucruri in aceasta ecuatie depind de seriozitatea clientului. Doar cei care vor considera aceasta experienta ca fiind o buna oportunitate de a isi prezenta produsele si serviciile unui segment nou de potentiali clienti vor avea succes. Restul, prin calitatea proasta a serviciilor oferite isi vor aduce un real prejudiciu de imagine.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate