Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Canicula si masina

Stoica Adrian
Domeniu : intretinerea si repararea autovehiculelor
Meserie : Mecanic auto
Localitate : Galati / Galati
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Reglarea temperaturii masinii in perioada verii


Pentru a evita instalarea rapida a caldurii in masina si pentru a-i elimina efectele, exista cateva trucuri simple. In timpul verii, chiar si atunci cand caldura exterioara suportabila, caldura din masina creste foarte repede in comparatie cu aerul de afara. In acelasi mod ca si oboseala, caldura poate aduce prejudicii grave bunei conduceri a masinii. Dificultate in a respira, somnolenta...iata cum temperatura ridicata poate creste riscul accidentelor!

Temperatura din interiorul vehiculului depinde de mai multi factori:
- ferestrele (mai mult sau mai putin nuantate);
- marime suprafetei de sticla;
- orientarea in raport cu soarele;
- volumul intern;
- izolatia termica a compartimetului interior;

 La un vehicul care are geamurile masinii de dimensiune mare clar ca sub un soare puternic caldura va fi 'insistenta'. In mod similar, culoarea masinii si acoperitoarele scaunelor vehiculului pot avea o influenta semnificativa asupa temperaturii interioare. Parcata la soare, o masina neagra va avea temperatura cu 2 grade mai mare decat o masina de culoare alba.

Limitati efectele caldurii

- evitati aglomeratia in masina; cu cat atmosfera e mai incarcata cu atat se va simti si efectul caldurii;
- asigurati-va ca aveti prosoape mici si sticle de apa pastrate intr-un mic frigider portabil;
- deschideti partial un geam in partea din fata a masinii pentru a circula aerul; acesta manevra ar trebui sa racesca aerul din interior;
- folositi parasolarul in partea din spate a masinii si in partea din fata cand aceasta e parcata;

Dupa o prioada de oprire:

1. intr-o masina fara climatizare
Deschideti toate usile si porniti ventilatorul, asteptati cateva minute inainte de a va urca la bord. puteti pune un prosop umed pe podea pentru a se raci climatul in interior. Evitati sa va parcati masina in lumina directa a soarelui. In functie de durata parcarii incercati sa anticipati miscarea soarelui si sa va plasati masina la umbra.

2. cu climatizare
Cand va urcati in masina incepeti sa evcuati caldura deschizand usile. De indata ce ati pornit climatizarea inchideti usile si directionati, initial, aerul conditionat catre parbriz si picioare, iar apoi numai la picioare. Pentru a preveni un soc termic, nu inclinati propulsoarele de aer rece direct catre fata dvs. Nu uitati sa opriti aerul cu un sfert de ora inainte de sosirea dvs, astfel incat tempertatura interioara sa se apropie treptat de cea din exterior. retineti ca diferenta de temperatura dintre exterior si interior nu trebuie sa depasesca  5 grade Celsius, pentru a se evita socurile termice!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Vlad

Raspunde #1 | Vlad | 19-12-2012

Eu am un Matiz fara aer .. murea saraca masina daca avea si aer la motorul de 800cc . Ca sa nu mor de cald vara merg cu geamul de la sofer deschis si cu cel din dreapta spate. Se formeaza un curent ok care racoreste cat de cat. Ideea este ca atunci cand ma urc in ea dupa ce a stat la soare...e crima dar asa este la orice masina. Mai este o problema la semafor...dar atunci pornesc aeroterma pe rece, la plecare o opresc. Nu prea ai ce sa faci ...


Octavian

Raspunde #2 | Octavian | 19-12-2012

La cat de cald e vara la noi, in orice masina e foarte cald dupa ce o lasi parcata undeva, daca mai e si in soare direct sauna. Dar cum parcarile sunt limitate zici merci ca ai gasic loc, nu mai faci si nazuri ca e la soare. Cei cu aer conditionat sunt norocosi, restul geamul deschis si cateva din trucurile scrise in articol si gata!

Coman Emanuela

Raspunde #2-1 | Coman Emanuela | 27-06-2014

Sa aveti grija cu aerul conditionat! mai are si un efect de deshidratare asupra pielii si mucoaselor corpului. Aerul emis poate sa transmita microorganisme care cauzeaza boli respiratorii infectioase, iar alergenii regasiti deseori in filtrele acestor aparate declanseaza simptomele alergice. Cu stima, Emanuela ComanMicutz

Raspunde #3 | Micutz | 26-06-2013

In oras parchezi cam pe unde gasesti, deci daca e in soare...asta e. Cel mai practic lucru este sa pleci cu geamurile deschise (eu plec cu geamul de la sofer deschis pe jumatate si la fel cel din spate dreapta). Se face curent puternic, dar in 200 m tot aerul incins a fost evacuat din masina, apoi se poate porni racirea daca mai este necesar. Daca suporti curentul, e suficient un geam deschis (sau mai multe).


Mircea Anda

Raspunde #4 | Mircea Anda | 27-06-2014

Este foarte important ca in deplasari sa aveti la indemana lichide (apa, sucuri). Beti multa apa sau sucuri de fructe (2-4 litri pe zi) pentru a va rehidrata organismul. Consumati alimente cu continut redus de grasimi, in special de origine animala si evitati consumul de alcool si cafea.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate