Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Calitatea fotografiilor din anunturile imobiliare

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum sa faci fotografii care sa usureze inchirierea sau vanzarea unui apartament

693619873242813.jpgFie ca vreti sa vindeti, fie ca vreti sa inchiriati un apartament, pe langa descrierea lui functionala, anuntul imobiliar are nevoie si de fotografii.  Dar nu orice fel de fotografii, ci unele realizate cu simt de raspundere, astfel incat sa nu alungati orice posibil client. Nici fara fotografii nu este bine, pentru ca oamenii se orienteaza catre lucrurile concrete si evita sa piarda timpul umbland din usa in usa.

Sa ai fotografii adecvate nu presupune ca ele sa fie facute cu un aparat foto profesional sau sa ilustreze o locuinta ideala. Este drept ca trebuie evidentiate calitatile si nu viciile, dar nu la modul ideal, intrucat clientul tot le va descoperi atunci cand va veni sa viziteze apartamentul. Deci principalul scop este sa il convingi pe client sa vina in vizita, fara sa prezenti ceva neveridic si fara sa adopti o atitudine negativa asupra fotografiilor.

Inainte de a va apuca sa imortalizati cadrele, asigurati-va ca apartamentul este curat: mesele sa fie eliberate, usile de la dulapuri inchise etc. In plus, obiectele care nu au ce cauta in cadru (de exemplu valizele) ar fi bine sa le ascundeti in dulap sau oriunde gasiti un loc adecvat. Atfel spatiul va fi mai aerisit.

Evitati sa prindeti in cadru persoane (sau animale de companie) atunci cand faceti fotografia si cu atat mai mult nu intrati cu clientii in casa peste fostul chirias, mai ales daca il luati prin surprindere. 

Asigurati-va ca aveti o lumina buna atunci cand faceti poza (aprindeti luminile in casa daca pozele sunt facute pe inserat sau pozitionati-va contra luminii daca soarele bate in casa) si faceti in asa fel incat blitul sa nu se reflecte in obiectele de mobilier lacuite sau in oglinzi.  Fotografiile clare nu lasa loc de interpretari. In plus asigurati-va ca pozele au un cadru cat mai drept posibil, mai ales atunci cand este vorba de un cadru ingust.

Acordati atentie si unghiurilor din care realizati fotografiile. O poza usor diferita poate starni curiozitatea si atentia clientului. Astfel, in afara de pozele facute de la nivelul fotografului, puteti incerca sa va urcati pe un scaun sau sa va lasati pe vine pentru a suprinde un alt fel de cadru. Trageti mai multe cadre, din mai multe unghiuri, incarcand sa fotografiati acelasi lucru.

La final vizualizati intreaga galerie foto si faceti o slectie atenta.  Nu ezitati sa editati putin, cu un program usor de folosit, acele fotografii care vor fi mai putin reusite decat celelalte din punct de vedere al claritatii, dar vor surprinde mai bine interiorul apartamentului (le puteti regla luminozitatea, le puteti ajusta sau taia daca este nevoie etc.). Agentiei imobiliare ii veti trimite doar pozele pe care le-ati ales dumneavoastra.
 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ana Maria Ionita

Raspunde #1 | Ana Maria Ionita | 23-01-2013

Recent mi-am cautat un apartament de inchiriat si mi-a fost destul de greu sa gasesc ceva sa imi placa. De cele mai multe ori pozele infatisau o alta realitate decat cea de la fata locului. N-as putea acuza interesul acordat pozelor de prezentare dar totusi ar trebui sa infatiseze cum este cu adevarat cu acel apartament nu sa creeze iluzii.


Iolanda

Raspunde #2 | Iolanda | 23-01-2013

In cazul meu pozele nu prea au contat atat de mult. Apartamentul abia fusese scos la inchiriere si agentul meu s-a dus repede sa faca niste poze cu telefonul pe care mi le-a trimis si eu le-am vizualizat tot pe telefon. Nu au fost modificare, nu au avut nici calitate stralucita, dar apartamentul arata in realitate nemaipomenit, nici nu se compara cu pozele. Dar oricum, ca si regula cred ca sunt bine de stiut sfaturile din articol. Cazul meu poate a fost o exceptie.


Ionut

Raspunde #3 | Ionut | 23-01-2013

Clar un anunt fara poze nu prezinta nici cel mai mic interes. Acum ma refer la inchiriat. La cumparare, daca nu este un apartament nou, te cam ghidezi dupa m2 si impartirea lui si mai putin dupa cat de dragut arata in interior.

Barbos Costin

Raspunde #3-1 | Barbos Costin | 08-06-2015

Nu inteleg nici eu anunturile fara fotografii. Vinzi un produs scump! Arata-mi ce as vedea pe geam, arata-mi ce as vedea daca as veni acasa, posteaza fotografii cu fiecare camera (fotografiaza din pragul usii si foloseste o deschidere cat mai mare), arata-mi balconul.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate