Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Caine fricos

Coser Gheorghe
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Agent veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cainele meu prezinta un comportament de teama. Este normal?

 

128567541433439.jpgChiar daca este o problema actuala cu acest tip de animal, aceasta este rar cunoscuta de proprietari, iar comportamentul poate fi generat de mai multe surse posibile:

 

Cainele caruia ii este frica de orice, frica de intuneric, frica de zgmote, frica de a ramane singur, frica de aspirator, frica de agresiune, frica de masina.  Ca si in cazul nostru, al oamenilor, frica este frecvent determinata de anxietate.

 

Nu este important gradul de ingrijorare, principalul atu al proprietarului este de a-l linisti, si ceea ce este important este ca acesta sa inteleaga care este factorul determinant al fricii. Cu rabdare si intelegere, proprietarului il poate ajuta pe animal sa-si depaseasca frica si sa treaca peste conditia lui.

 

Proprietarul trebuie mai ales sa incerce sa nu-i acorde prea multa atentie pentru ca animalul sa nu intrepreteze ca frica lui e justificata.

 

De exemplu, impotriva fricii de zgomotul furtunii trebuie sa creati un mediu de liniste si sa-i aratati ca nu are de ce sa se teama. La inceputurile acestui exercitiu, o solutie este sa-i dati ceva bun ca sa fie multumit si sa nu-i aratati ca sunteti atent la reusita lui.

 

Mergeti la serviciu si cainele dvs. da semne ca nu doreste sa ramana singur. Trebuie sa lucrati in privinta problemei de separare prin reducerea timpului petrecut cu el si, mai ales, nu trebuie sa incercati sa-l reconfortati inainte de plecare.

 

In orice situatie, este posibil sa-l faceti sa-si depaseasca temerile, intrucat cainele este capabil sa faca fata tuturor temerilor sale. Proprietarul il sustine in eforturile sale, iar cainele invata prin exercitiu.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Lucian

Raspunde #1 | Lucian | 17-02-2014

Niciun comentariu pana acum, nici nu ma mir. Astea numiti voi articole? Asta-i un articol? N-aveti pic de rusine, dar nu-i nicio problema, fiecare doarme asa cum isi asterne

Paul

Raspunde #1-1 | Paul | 17-02-2014

Articolul nu este un eseu despre cum sa iti dresezi cainele si nici nu trebuie sa fie. Ideile de baza sunt ca stapanul are puterea de a-si ajuta cainele sa nu mai fie fricos si ca nu ar trebui sa il lase asa. Cu implicare si studierea fiecarei probleme in parte poti afla ca nu e greu sa faci acest lucru.Florina

Raspunde #2 | Florina | 17-02-2014

Catelusa are un comportament sperios dar desi stiu din ce motiv nu stiu exact cum s-o ajut. A crescut impreuna cu parintii ei, eu avand acum 3 caini, si niciodata cred ca nu si-a putut impune un statut superior celorlalti doi. Este foarte cuminte in majoritatea timpului. Doar ca pe strada, singura, mi-e frica de cum va reactiona cu alti caini, uneori fuge de ei, uneori pare sa devina agresiva.


Daniel

Raspunde #3 | Daniel | 17-02-2014

Ce ma fac eu cu catelul meu ca atunci cand e in curte zici ca e zmeu iar cand iese se transforma in cel mai sperios caine? Ce sa ii fac? Sa-l duc la dresaj?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate