Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Boli frecvente ale sistemului dentar

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Parodontoza


parodontoza reprezinta o imbolnavire prin inflamare a parodontiului dentar (tesuturilor inconjuratoare dintelui, atat gingie cat si os), care duce la deteriorarea aparatului de sustinere dento-alveolar, aparitia mobilitatii si in final, pierderea dintilor. nu este o imbolnavire a dintilor, dar imbolnavirea aparatului de sustinere a dintilor cauzeaza mai multe pierderi ale acestora decat cariile.

Cauzele aparitiei aceastei imbolnaviri sunt numeroase si diverse. Au fost incriminati diversi factori printre care cei genetici, bacterii, conservanti alimentari,insa cel mai important este reprezentat de acumularile de detritusuri la baza dintelui, denumite placa si tartru, elemente care constituie medii optime de cultura bacteriana. 

Substantele nocive rezultate in urma metabolismului bacterian provoaca inflamatia, practic prima etapa a parodontozei.

O gingie sanatoasa are o culoare roz, bine atasata de dinti iar papila este integra si nu sangereaza la periere. O gingie bolnava este inrosita si umflata sau palida si retrasa, sangereaza usor si la baza dintelui se pot observa adeseori depunerile de tartru. 

Aceasta este etapa preliminara catre parodontoza si poarta numele de gingivita. Cu timpul insa, prin netratare, tesuturile de sustinere ale dintilor incep sa se deterioreze astfel ca apar pungile gingivale. In acest mod, detritusurile pot sa se infiltreze sub marginea gingivala neputand fi oprite de simplul periaj dentar. 

Totodata, schimbarile pricinuite de varietatea bacteriilor accentueaza inflamatia. Printr-un atac dur asupra parodontiului, dintii isi pierd stabilitatea, devin mobili, in fapt datorita pierderii osului care sustine dintele.

Pentru a mentine parodontiul sanatos trebuie in primul rand pastrata o igiena riguroasa. Pasta de dinti si periuta constituie instrumentele de baza pentru curatarea partilor laterale si ocluzale ale dintilor precum si a limbii si gingiilor. 

Pentru zonele greu accesibile, pot fi folosite instrumente ajutatoare: firul dentar care permite indepartarea resturilor alimentare din spatiile interdentare; periutele interdentare permit curatarea spatiilor interdentare mari si a zonelor greu accesibile de la nivelul lucrarilor protetice. Apele de gura reduc activitatea 'placii bacteriene', prin echilibrarea pH-ului si prin substantele antibacteriene pe care le contin.

poate fi tratata si oprita numai cu ajutorul medicului dentist, printr-o analiza consecventa si a unui tratament individualizat. 

Pentru aceasta trebuie neaparat indepartata placa bacteriana de la nivelul dintilor si radacinilor acestora. In functie de gradul de gravitate al bolii, medicul dentist decide un program de tratament ce cuprinde mai multe etape. 

Pentru un efect de lunga durata este mare nevoie de aportul dumneavoastra si de o grija sustinuta pentru indepartarea placii bacteriene si mentinerea igienei riguroase. 

Stiinta moderna este pregatita pentru rezultate notabile in tratamentul acestor afectiuni. O serie de tratamente au fost puse la punct cu rezultate remarcabile astfel incat la ora actuala a spune ca parodontoza nu se poate trata este un gest de incompetenta. 

Pentru fiecare pacient exista o solutie de tratament indiferent de situatia in care va aflati si incepeti cat mai curand tratamentul acestei boli. Intotdeauna e mai usor sa previ decat sa tratezi, asa ca este cel mai bine sa participati responsabil la mentinerea starii dumneavoastra de sanatate si sa va bucurati o viata intreaga de dinti frumosi si sanatosi.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Andreea

Raspunde #1 | Andreea | 12-11-2010

Un remediu naturist este tinctura de propolis. Se tine in gura cinci minute un amestec din 40 picaturi diluate in 50 ml apa, de trei ori pe zi, si, in scurt timp, se poate scapa de paradontoza.Sau se poate folosi si batonul de propolis care se mesteca pana cand se simte un gust iute.Dupa care poti se poate inghite sau arunca.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate