Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Beneficiile unui sistem automatizat de irigatii

Catalin Mocanu
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim


sistem-automatizat-de-irigatiiUn sistem automatizat de irigatii reprezinta calea cea mai simpla pentru a mentine frumusetea peisajului inconjurator casei dumneavoastra si va aduce totodata trei mari beneficii:

Simplitate - Salveaza timp si efort. Odata cu instalarea unui sistem de irigatii nu veti mai fi nevoiti sa trageti un furtun prin toata gradina; nu veti mai fi nevoiti sa apreciati daca ati aplicat sau nu o cantitate suficienta de apa si nu va trebui sa va mai faceti griji pentru udarea gazonului cat timp sunteti plecati.

Eficienta - Datorita automatizarii sistemului nu va trebui sa fiti prezenti fizic la udarea gazonului. Veti avea mult mai mult timp liber pentru a va bucura de activitatile preferate!

Valoare - O peisagistica frumoasa atrage dupa sine atat o investitie substantiala cat si o intretinere atenta. Un sistem automatizat de irigatii va va proteja aceasta investitie asigurandu-va plante si gazon mult mai sanatoase si cu o durata de viata prelungita.

Conservarea resurselor de apa
Apa este o resursa pretioasa iar conservarea ei este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Aceasta nu inseamna insa, ca va trebui sa sacrificati frumusetea plantelor si peluzei dumneavoastra. Cu ajutorul unui sistem de irigatii special proiectat, fiecare zona a gradinii dumneavoastra va fi prevazuta cu cel mai potrivit tip de aspersor si duza pentru economisirea apei. In plus sistemul va fi prevazut cu un panou de comanda care va porni si va opri sistemul, automat in functie de un program bine stabilit.

Componentele pentru sistemele de irigatii automatizate sunt special proiectate pentru rationalizarea maxima a consumului de apa:
- Aspersoarele cu sistem de rotatie uda incet, astefl incat apa este absorbita de sol fara pierderi excedentare.
- Duzele proiectate cu precizie aplica apa cu o rata de precipitatie constanta, impiedicand aparitia petelor galbene pe gazon.
- Aspersoarele uda doar gazonul si plantele protejand astfel aleile si chiar peretii casei.
- Panourile de comanda sunt prevazute cu posibilitatea de racordare a senzorilor de ploaie pentru decuplarea automata a sistemului atunci cand udarea nu este necesara. Sunt prevazute si cu optiunile zilelor fara udare si ajustare sezoniera.

Cateva sfaturi pentru instalarea unui sistem
Instalarea unui sistem de irigatii reprezinta o operatiune complexa. De aceea va recomndam sa apelati la profesionisti pentru o astfel de sarcina. Specialistii in irigatii sunt de asemenea specialisti in hidraulica, in distribuirea potrivita a aspersoarelor in teren (in baza unui proiect), in cerintele de udare a plantelor si in tipurile de soluri. Experienta lor va va asigura atat instalarea unui sistem de irigatii ce prezinta o eficienta maxima in udare si in rationalizarea consumului de apa, cat si o durata de functionare indelungata fara probleme a sistemului.

Va recomandam sa luati in considerare urmatoarele aspecte:
- perioda de garantie oferita de instalatori;
- este recomandat ca inainte de prezentarea unei oferte, firmele specializate in instalarea de sisteme sa efectuze o vizita in teren;
- durata de instalare a sistemului de irigatii trebuie sa fie rezonabila;
- o oferta cu un pret foarte scazut poate insemna un rabat de la calitatea sistemului fapt ce poate duce la confruntarea cu diferite probleme (ce vor necesita investiti) ulterioare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate