Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Avantajele alaptarii

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cat timp trebuie alaptat copilul exclusiv de la san?

992917585610268.jpgAlaptarea este esentiala inca din primele ore de viata ale bebelusului, stabilindu-se astfel si un contact direct intre pielea mamei si cea a nou-nascutului. In privinta perioadei de alaptare parerile sunt impartite.

Cel mai adesea este recomandata alaptarea exclusiv de la san pana la varsta de 6 luni a copilului, dupa care bebelusul poate fi hranit si cu alimente in paralel cu alaptarea. Alteori mamicile sunt sfatuite sa introduca alimente sumplimentare in mesele bebelusului chiar de la 4 luni, intrucat se presupune ca din aceasta perioada bebelusul are nevoie de un surplus de hrana  pentru o crestere si o devoltare optima.

Alaptarea timp de 6 luni are insa mai multe avantaje atat pentru mama, cat si pentru sugar. Astfel, cresterea si dezvoltarea copilului este facilitata de substantele continute de laptele mamar, care imbunatatesc functionarea organismului sau. Laptele mamar contine factori care protejeaza copilul de infectii microbiene si virotice, dar si de boli precum cele respiratorii, digestive, inflamatorii intestinale sau diabetul zaharat. Bebelusul este ferit si de riscul de a capata o alergie, insa cel mai important aspect ramane reducerea riscului mortii lui subite.

In privinta avantajelor care vizeaza mama, prin alaptare ea este protejata impotriva cancerului de san sau ovar, dar si a osteoporozei. Menstruatia ii este si ea influentata, astfel ca isi va relua ciclul cat mai tarziu. Mamica care alapteaza va pierde mai usor din greutatea acumulata in timpul sarcinii.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Georgiana Matei

Raspunde #1 | Georgiana Matei | 04-12-2012

Copiii alimentati natural sunt protejati fata de diaree, pneumonie, otita medie, meningita, septicemii, cauze frecvente de moarte infantila in tara noastra.


Florina

Raspunde #2 | Florina | 04-12-2012

Si au si un IQ mai ridicat, capacitate de invatare si memorare mai mare, decat cei hraniti cu formule. De asemenea, fac fata mai bine stresului in viata, fata de cei alimentati cu lapte praf.

catalina

Raspunde #2-1 | catalina | 04-12-2012

Referitor la IQ un studiu arata ca o alaptare exclusiva (copilul primeşte DOAR lapte de mama, nu ceai, nu apa, nu alte suplimente) de trei luni adauga 3 puncte la IQ, iar o alaptare exclusiva de 6 luni duce la cresterea IQ cu 6- 8 puncte. :)ioana

Raspunde #3 | ioana | 04-12-2012

De vreo doua zile ma dor sfarcurile ingrozitor cand ii dau lui bebe sa pape. M-am uitat sa vad daca am vreo rana sau ceva si nimic. Ma doare numai cand apuca el prima oara si apoi cand incepe sa papa bine nu mai simt nimic.

Criss_tina

Raspunde #3-1 | Criss_tina | 04-12-2012

Da-te cu Garmastan (unguent). Nu este nicio problema daca te dai inainte sa pui bebe la san. Eu pe asta l-am folosit. Am mai auzit si de Bepanthen...intreaba si tu la farmacie sau doctorul.Viorica

Raspunde #4 | Viorica | 04-12-2012

Cum se intrerupe lactatia? Multumesc!

Roberta

Raspunde #4-1 | Roberta | 04-12-2012

Incetarea trebuie facuta lin, nu dintr-o data. Daca ati hotarat sa intarcati brusc, iar laptele inca vine, pompati numai putin pana scade presiunea din sani (1-2 ori pe zi) si foarte lin reduceti pomparile de tot.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate