Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Arta chirurgiei plastice

Dr.Ovidiu Grecu
Domeniu : Activitati de asistenta spitaliceasca
Meserie : medic primar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O interventie bine facuta aproape ca nici nu trebuie sa se vada


Trebuie sa fie eleganta si nu vulgara!

Acest articol este dedicat minunatei 'arte' a chirurgiei plastice. Eu numesc aceasta o arta, deoarece chirurgul plastic este, in unele moduri, la fel ca un sculptor de lut sau piatra. Ca un artist care creeaza o opera de arta, un chirurg plastic isi foloseste aptitudinile sale, pentru a contura si modela corpul in moduri specifice de a crea frumusetea, sa functioneze mai bine, si are menirea sa sporeasca respectul de sine al pacientului.

Probabil nu exista nici o alta disciplina in medicina in care arta joaca un astfel de rol ca in chirurgia plastica. Un puternic simt al esteticii, un ochi pentru frumusete si o intelegere profunda a anatomiei umane, impreuna cu o buna judecata, dexteritate si creativitatea sunt ceea ce ridica un chirurg plastician de la rangul de bun tehnician in lumea unica a unui artist.

Totusi, un chirurg plastic care se ocupa de tesuturi si de sange este mult mai limitat in creatiile sale estetice decat un artist care se ocupa cu vopsele si argila. Foarte important este materialul cu care se lucreaza prin material sa nu intelegem numai caracteristicile anatomice ale pacientei sau pacientului ci si persoana, omul in sine, asteptarile lui de la viata, de la interventia estetica, profesia lui, mediul social si cultural din care provine, modele la care se raporteaza. Unele tesuturi sunt dure si greu de prelucrat altele sunt moi si elastice si permit chirurgului sa creeze forme naturale. Prin urmare, pentru a obtine un rezultat bun nu trebuie sa tindem dupa perfectiune in detrimentul adevarurilor chirurgicale, ci sa creem un aspect mai placut in asteptari realiste. Si, desi standardele de frumusete variaza de la o societate la alta sau de la o generatie la alta in cadrul aceleiasi comunitati, tot acolo este un sens universal pentru estetica, care este impartasit de majoritatea oamenilor.

Aceasta este in cazul in care talentul artistic al unui chirurg plastic i-ar permite sa fie suficient de indraznet pentru a crea o schimbare notabila, dar destul de conservatoare, astfel incât sa nu priveze un pacient de trasaturile sau de aspectul sau natural.

Etichetarea chirurgiei plastice ca atribut al vanitatii tine deja de trecut. In ultimul deceniu a avut loc o explozie a cererii pentru chirurgia estetica. Desigur, expunerea mass-media, cultura tinerilor, accentul pe frumusetea promovata de catre industria cosmeticelor, moda, iar cel mai important este si un public mai educat, sunt printre multele motive care au contribuit la acest boom al ajustarii chipului.

Din punct de vedere psihologic, interventiile chirurgicale cosmetice ofera pacientilor un impuls puternic de incredere. Ei arata mai bine, se simt mai bine si au performante mai bune. La examinarea unui pacient care doreste interventii chirurgicale cosmetice, incerc intotdeauna sa vizualizez rezultatul in timp ce ma uit la problema, pastrând in perspectiva ca zona problematica este parte a intregului corp. Un nas poate arata bine daca se completeaza cu restul caracteristicilor faciale. Sânul poate fi perceput ca fiind mare sau mic in raport cu restul corpului.

Arta chirurgiei estetice se afla in naturaletea rezultatului obtinut in functie de materialul oferit de fiecare pacient in parte, in eleganta unui san voluptos dar nu vulgar, in completarea punctelor imbunatatite cu restul corpului si in crearea unei armonii vizuale cat mai aproape de frumos.

Dar, in acelasi timp, chirurgul plastician mai trebuie sa tina cont de un element foarte important si in acelasi timp foarte subiectiv: DORINTA PERSOANEI pe care o are in fata la consultatie. Modul in care se percepe aceea persoana, rezultatul la care viseaza si pe care il considera definitor pentru starea de bine, de reusita, sunt elemente importante in obtinerea succesului unei interventii estetice. Arta consta tocmai in abilitatea chirurgului de a suprapune tehnica sa medicala cu dorinta pacientului, astfel incât echipa medic pacient sa porneasca la drum cu aceleasi asteptari in vederea obtinerii celui mai bun rezultat. (precis si la obiect)

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 11-07-2012

Buna ziua d-le doctor! As dori sa va intreb, in opinia dumneavoastra este mai profitabil pt o pacienta sa-si faca un lifting chirurgical sau sa se injecteze? Am vazut pe internet mai multe fotografii, video, etc si observatia mea era ca liftingul prin injectare este f frumos realizat, parea mult mai natural si rezultatul era vizibil imediat, fara cicatrici si spitalizare. Care lifting implica mai putine riscuri si rezultate mai bune dupa dumneavoastra? Au substantele acelea care se injecteaza " darul" de a mutile fata in timp asa cum se vorbeste? Multumesc!

Dr.Ovidiu Grecu

Raspunde #1-1 | Dr.Ovidiu Grecu | 20-07-2012

Buna ziua Elena, vreau sa specific un lucru foarte important. Aceste tehnici sunt diferite si se completeaza una pe alta. Liftingul chirurgical se face cu indicatie clara de cadere a fetei. Microinjectiile de infrumusetare au calitatea ca se pot folosi pt prevenirea si rezolvarea ridurilor mici. Daca substantele sunt folosite corect si de calitate, ele nu mutileaza. Daca nu sunt folosite corect orice rezultat este prost. Rezultatele obtinute prin aceste microinjectii au reusit sa indeparteze sau sa scada foarte mult adresabilitatea pacintelor catre liftingul chirurgical. Cu stima, Dr. Ovidiu Grecu.Dr.Ovidiu Grecu

Raspunde #2 | Dr.Ovidiu Grecu | 17-07-2012

Buna Elena, In materie de rejuvenare faciala, se utilizeaza foarte mult microinjectiile cu acid hialuronic. Efectul este vizibil imediat, nu este intrusiv si nici nu paralizeaza nervii muschilor mimicii. Cele mai mici riscuri cu cel mai bun rezultat, il ofera acidul hialuronic fiind unul dintre produsele cele mai folosite în tratamentele cosmetice de întinerire si volumetrie faciala. Menirea sa este de a atenua ridurile sau de a mari volumul buzelor. Cu stima Dr. Ovidiu Grecu

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2-1 | Narcisa - Elena Oprescu | 18-07-2012

Buna ziua si multumesc foarte mult pentru raspuns!


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2-2 | Narcisa - Elena Oprescu | 21-07-2012

Buna ziua! Daca imi puteti spune, cat dureaza efectul injectiilor de rejuvenare faciala? Eu as vrea de exemplu sa imi fac la ploapele superioare. Am un metabolism accelerat si nu reusesc sa ma ingras. Fiind destul de slaba, mi se pare ca "mi-au secat" cumva ochii in timp..daca intelegeti ce spun. Si au auzit ca se poate injecta sub pliu o substanta. Este adevarat?

Dr.Ovidiu Grecu

Raspunde #2-2-1 | Dr.Ovidiu Grecu | 26-07-2012

Da este adevarat, probabil aveti ochii infundati, aceste fillere dermice au un efect de minim 6 luni. Dar in multe cazuri pacientele se declara multumite mai mult timp. Este o procedura usoara neinvaziva si cu rezultate frumoase. Cu stima Ovidiu Grecu
Carmen

Raspunde #3 | Carmen | 18-07-2012

Dupa parerea mea operatiile estetice sunt binevenite atunci cand e nevoie sa repari ceea ce a fost candva frumos si normal si apoi in urma unui teribil accident, sa spunem, a disparut. Sunt parte a procesului de vindecare, fizica si afectiva.

Loredana

Raspunde #3-1 | Loredana | 18-07-2012

Nu trebuie blamate nici persoanele care apeleaza la chirurgia plastica pt a-si imbunatati aspectul fizic...O astfel de interventie poate mari respectul de sine, increderea si nu trebuie sa gie vulgar. Bineinteles, exista numeroase cazuri la extrema...unde se exagereaza ingrozitor dar pana la urma este alegerea fiecaruia in parte.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate