Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Aromaterapia Stiintifica

Dobre Cristina
Domeniu : Activitati de intretinere corporala
Meserie : terapeut in terapii complementare
Localitate : Calarasi / Calarasi
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Utilitatea cursurilor de aromaterapie


In jurul nostru sunt vehiculati, din ce in ce mai des, termeni precum 'naturist', 'bio' sau 'eco'. Problema este ca acesti termeni reprezinta un stil de viata la care necunoscatorii nu se raporteaza intru totul corespunzator. Nu ofera nimeni reteta perfecta pentru urmarea unui tratament naturist sau a unei cure personalizate care sa se potriveasca unei anumite persoane (de exemplu pentru tratarea unei afectiuni, deparazitare, detoxifiere, scadere/crestere in greutate, etc.). 

De aceea, in lipsa unui indrumator specialist, oamenii cauta sa se informeze din diverse surse accesibile lor. Concluziile pe care le pot trage in urma documentarii constante sunt, insa, foarte greu de adaptat nevoilor lor, iar ceea ce ramane neclar este trecut cu vederea. In unele cazuri, dupa adunarea mai multor lacune oamenii pot renunta, ignorand faptul ca exista specialisti care le pot raspunde cu exactitate tuturor neclaritatilor pe care le au si ii pot indruma corespunzator in schimbarea stilului de viata. 

Personal, pe cand cautam pe Internet o cura naturista, am dat de un articol despre aromaterapie. Pana atunci, la fel ca multi altii, si eu apelam la trucuri aromaterapeutice fie cand faceam o baie cu saruri si candele, un masaj cu uleiuri aromate sau puneam in mancare fel si fel de condimente.

Desi, pana anul trecut, in Romania nu exista o ramura care sa se ocupe strict de aromaterapie, d-na Cornelia Decu Chaumont (psiholog, psihoterapeut si aromaterapeut) a infiintat prima Scoala Stiintifica de Aromaterapie, Aroma Armony. Curiozitatea m-a impins si m-am inscris la cursurile dansei. Prima impresie a fost total diferita de conceptia mea de pana atunci despre aromaterapie. Este intr-adevar stiintifica.

La acest curs am invatat, mai intai de toate, despre utilizarea uleiurilor esentiale, chemotipate si 100% naturale, in tratamente si in viata de zi cu zi. Apoi am invatat cum sa tin o cura de slabire,  deparazitandu-ma mai intai timp de 21 zile cu 10 zile pauza si apoi detoxifiindu-ma. Acest procedeu are logica daca stim cum ar trebui vazute lucrurile in mod corect: mai intai trebuie sa ne curatam organismul pentru a putea sa actionam asupra lui in oricare alt fel. 

Cursurile de aromaterapie sunt complexe: pediatrie, dermatologie, masaj si reflexoterapie, aromaterapie cuantica, aromaterapie in bucatarie, aromaterapie in medicina veterinara, etc. Va recomand sa acordati mai multa atentie aromaterapiei, aceasta fiind nu doar o metoda alternativa de tratament, ci si o metoda de incantare a simturilor. Si este la indemana oricui!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Florina

Raspunde #1 | Florina | 02-08-2013

Super informatie? Cat de des se tin aceste cursuri? E drept ca si eu cand ma gandeam la aromaterapie nu credeam ca e vorba de mai mult decat uleiuri aromate sau lumanari parfumate.

Dobre Cristina

Raspunde #1-1 | Dobre Cristina | 03-08-2013

Cursurile se tin la cerere, oriunde in tara, atunci cand se formeaza o grupa minima de 8-10 persoane. Daca sunteti aproape de Bucuresti sau Suceava, doamna Chaumont ajunge mai des in aceste zone. Cand va hotarati, dati un semn. Numai bine!


Chaumont

Raspunde #1-2 | Chaumont | 15-01-2014

Buna seara, la sfarsitului februarie, sa va tine un curs de aromaterapie stiintifica, modulul 1/4, la Bucuresti. Cordialement, Cornelia CHAUMONTCatalina

Raspunde #2 | Catalina | 02-08-2013

Ne puteti spune, din proprie experienta, ce efect are aromaterapia asupra corpului si spiritului? Ma refer la aceasta mai aprofundata. Sincera sa fiu, despre ce se stie in sens larg ca aromaterapie nu pot spune ca ma incanta ceva in mod deosebit. Ma relaxez la fel cu sau fara uleiuri atunci cand fac o baie...Singurul miros care ma incanta este cel al florilor proaspete.

Dobre Cristina

Raspunde #2-1 | Dobre Cristina | 03-08-2013

Asa cum ne impartasiti si dv., fiecare dintre noi percepe starea de bine individual.Simturile noastre ne spun totul. Asociem diverse arome cu senzatii, situatii, obiecte sau persoane din viata noastra. Si deoarece in articol ma referam in special la Aromaterapia Stiintifica ce se ocupa cu studiul uleiurilor esentiale (sinergia plantelor), faptul ca singurul miros care va incanta este cel de flori proaspete demonstreaza puterea vindecatoare a plantelor. Numai bine!Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate