Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alegerea saltelei potrivite

Essat Kandem
Domeniu : Fabricarea de mobila pentru birouri si magazine
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Ramnicu Valcea / Valcea
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Primul pas: tine cont de preferintele personale


Ce alegem, saltelele din spuma sau din latex? Adesea, alegerea unei saltele este doar o chestiune de gust. Printre multe criterii, intotdeauna, se vor numara calitatea, fermitatea si bineinteles vor mai fi luate in calcul si dimensiunea pe care o are la ambalare. Se va tine cont de faptul ca nu toate traversele sunt egale sub o saltea. Unii oameni prefera un sistem flexibil pentru o noapte de somn confortabil, in timp ce altii au nevoie de mai mult sprijin pentru a dormi linistiti. Stiind ca toate sistemele de sprijin de pe piata pun in valoare confortul saltelei, pana la urma alegerea noastra finala se va baza mai mult pe preferintele personale.

Pasul doi: tine cont de dimensiunea corpului

Atunci cand patul este comun, alegerea este mai putin complicata si nu este nevoie sa se investeasca in doua saltele separate. Indicat este ca persoanele sa se puna de acord in ceea ce priveste preferinta la traverse. In general, majoritatea producatorilor iau in considerare greutatea si inaltimea, pentru a creea cel mai mare grad de fermitate al saltelei. Pentru o persoana de statura si greutate redusa i se recomanda sa-si ia o saltea moale. Si invers, o persoana de masa corporala mare, de orice dimensiune, va fi orientata spre un model clasic de saltea.

Pasul trei: tine cont de confortul de acasa

Pentru a ajuta consumatorii in momentul achizitiei, multi producatorii fac disponibile cateva paturi ca sa poata fi testate. Astfel, trebuie avute in vedere cele doua criterii principale, care se incadreaza in definirea unei bune alegeri de cumparare a unei saltele, si anume, confortul si gradul de fermitate. Calitatea saltelei se datoreaza gradului satisfacator de umplere al saltelei. Acest fapt ofera aspectul vizibil al saltelei si inconjoara intreaga structura cu spuma sau latex si este cunoscut sub numele de 'sufletul saltelei'. Captuseala este importanta, deoarece este in contact direct cu locul de dormit. In general, acest format de mucoasa format din spuma de poliester sau fibre naturale, are o grosime de 4 cm, la un nivel minim. In cele mai multe cazuri, captuseala este tratata impotriva mucegaiului si impotriva acarienilor. Simtul si aspectul saltelei pot varia in functie de anotimp (in cazul celor, care au pe o parte textura de iarna si pe lateral de vara). Fermitatea saltelei depinde in mare masura de grosimea ei si mai ales de tipul de materiale folosite pentru a se forma nucleul saltelei, sub captuseala. Actualmente pe piata se gasesc cele cu spuma si latex.

Pasul patru: tine cont de continutul saltelei

Totusi, ce alegem, spuma sau latex? O saltea puternica este cea care contine spuma. O saltea moale este cea care contine latex. Spuma este utilizata in principal sau ocazional, pentru a propotiona salteaua. Spuma are tendinta sa se deformeze in timp si astfel, poate sa deterioreze calitatea de sprijin. In prezent, saltelele din latex sunt cele mai vandute, deoarece ele ofera confortul combinat cu elasticitate si fermitate. 
Si arcurile sunt un criteriu de selectie. SALTELELE CU MIEZ ELASTIC INCLUD IN GENERAL ARCURI TIP BONELL, FABRICATE DIN SARMA DE OTEL AVAND O CALITATE SUPERIOARA, FAPT CE CONFERA REZISTENTA SPORITA (IMPIEDICA PRACTIC APARITIA CIRCUMVOLUTIUNILOR PE SUPRAFATA SALTELEI). SALTELELE TIP POCKET SUNT IMPARTITE IN 5 ZONE. ACESTEA SUNT DISTRIBUITE IN FUNCTIE DE PRESIUNEA EXERCITATA DE CORPUL UMAN : CAP – UMERI – SPATE – SOLDURI – PICIOARE. ASTFEL, ARCURILE POCKET SUSTIN POZITIA COLOANEI VERTEBRALE INDEPENDENT DE CELELALTE PARTI ALE CORPULUI. 

Pasul cinci: tine cont de dimensiunile saltelei

Salteaua poate avea dimensiuni diferite. Pentru saltele lungi raman ca si dimensiuni standard: 140 x 190, cu doua locuri si 90 x 190 pentru un loc. De-a lungul anilor, au aparut noi standarde de confort. Acum, latimea ajunge la 160 cm, de obicei de cate o bucata de 80 si 80, atunci cand patul este oferit in doua parti. Producatorii ofera si saltele mai largi, cu latimi de 180 cm per saltea. Acest tip de saltea mare (160 cm sau 180 cm) este disponibil cu 200 de cm lungime. 

Va sfatuim ca pentru a pastra toate calitatile sale de sprijin, in principiu sa va schimbati salteaua la fiecare 10 ani.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Laurentiu

Raspunde #1 | Laurentiu | 06-03-2013

Cum e mai bine, sa fie spuma cu memorie mai groasa(7cm) sau mai subtire(2cm)?

Ionut

Raspunde #1-1 | Ionut | 06-03-2013

Un strat de memorie de 7 cm face ca o saltea sa intre in categoria celor memory. Cam 6-7cm sunt necesari pentru a face o "amprenta" corespunzatoare. Problema e ca un strat mai gros de spuma cu memorie contribuie si la sustinere; Pentru mine o asemenea spuma trebuie sa aiba si un oarece minimum de date tehnice nu doar o grosime mai mare. Un strat subtire (ca de ex, 2cm) de spuma memory, are rol doar pentru realizarea unui comfort sporit al saltelelor din alte materiale. Doi cm sunt oricum cam prea putini, ar trebui macar 3-4. Oricum parerea mea este ca decat o saltea proasta memory, mai bine o saltea din alte materiale (ca de ex, arcuri independente) care sa aiba si un strat rezonabil (3-5cm) de spuma cu memorie pt un confort mai mare.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate