Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alegerea prestatorului de servicii de curatenie

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum alegem firma de curatenie?


curateniePretul este, desigur, un factor ce trebuie luat in considerare atunci cand alegeti prestatorul de servicii de curatenie, dar nu este singurul. In aceasta afacere, preturile prea scazute inseamna salarii mici si prin urmare, angajati putin motivati. Trebuie asadar gasita o cale de mijloc. La cealalta extrema, angajatii mai bine platiti nu vor oferi neaparat un serviciu mai bun.

Cele mai importante aspecte sunt formarea si supravegherea agentilor de curatenie. Prin urmare, nu ezitati sa cereti prestatorului detalii despre aceste aspecte. Cereti detalii de asemenea cu privire la regularitatea inspectiilor (sa nu credeti ca personalul este supravegheat in mod constant). In realitate, inspectorul se multumeste cu scurte vizite saptamanale... in cel mai bun caz.

Unele firme de curatenie, constiente fiind de dificultatile agentilor lor in a descifra etichetele si, prin urmare, a folosi diverse produse, recurg la coduri de culori.

Tot legat de coduri, unul din prestatorii mei mi-a propus odata (si de atunci este o idee pe care am raspandit-o in randul noilor mei prestatori) sa lipesc mici panouri simbolizand pubele in locurile rezervate aruncarii diverselor obiecte si cartoanelor.

Pentru ca exista o regula neclintita in aceasta profesie: este interzis agentilor de curatenie sa ridice hartii sau sa arunce ceea ce gasesc pe jos.

Motivele:
1.
hartiile de pe un birou, chiar si dezordonate, pot fi confidentiale;
2. mutarea acestor hartii poate de asemenea crea dificultati proprietarului biroului in a gasi documente importante pe care stia ca le-a lasat intr-un loc special in gramada;
3. in ceea ce priveste hartiile de pe jos, agentii de curatenie nu sunt calificati pentru a determina importanta sau inutilitatea lor.

De fapt, un birou aglomerat nu va fi curatat si documentele de pe jos vor fi de obicei puse inapoi pe birou.

Unele firme de curatenie recurg la aplicarea de etichete cu cod de bare pe pervazele birourilor, motivand ca astfel au siguranta ca biroul a fost curatat, personalul de intretinere trebuind sa scaneze fiecare birou odata curatenia terminata. Acest lucru nu este insa neaparat o garantie ca aceasta din urma a fost facuta in mod corespunzator.

Unii prestatori ponteaza angajatii. Un modem este asadar instalat in spatiul de lucru si personalul de intretinere este invitat in fiecare dimineata sau in fiecare seara sa-si scaneze legitimatia.

In ceea ce ma priveste, un astfel de procedeu nu ma multumeste deoarece am putut constata ca acest lucru se substituia inspectiilor, inspectorul avand siguranta prezentei angajatilor chiar daca unii agenti de curatenie scanau legitimatia colegilor lor. Din nou, inspectorul are un rol esential in cadrul acestui serviciu, iar prezenta sa este indispensabila. De asemenea, verificati durata angajamentului contractual: unii prestatori impun o durata minima de un an, in timp ce altii impun un simplu preaviz de 3 luni. Insa puteti negocia acest aspect.

In cele din urma, optati, in primul rand, pentru un prestator al carui sediu se afla aproape de al dumneavoastra: acest lucru va simplifica gestionarea contractului.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

prodigy

Raspunde #1 | prodigy | 18-02-2010

curatenia nu se face pe birou ci pe jos ( aspirat , spalat ) , praful de la anumite obiecte , sters geamuri , etc ... mai intereseazate de chestia cu curatenia .... slab informat

Andra Simion

Raspunde #1-1 | Andra Simion | 18-02-2010

Si eu zic la fel - curatenia = aspirat, mopuit :d, sters praful, etc Ordinea si disciplina de pe birou o asigura persoana care lucreaza in acel birou/la pupitru, whatever...nu au ce sa scormoneasca in actele firmei cei care presteaza servicii de curatenie, nici chiar in cele de pe birou...daca actele sunt bine organizate, in cutii, bibliorafturi, etc...atunci cei /cele care fac curat pot interveni si PE biroul efectiv

Administrator

Raspunde #1-1-1 | Administrator | 18-02-2010

Curatenia pe birou se refera la a sterge praful, fara insa a muta hartiile si alte obiecte de pe birou. Iar in ceea ce priveste ordinea pe biroul fiecaruia, chiar daca e vorba de un birou ascuns si umbrit pe care nu-l vede aproape nimeni, ar trebui sa existe niste reguli interne si niste verificari periodice. Desi majoritatea fisierelor sunt in calcultor, ordinea pe birou te ajuta sa te organizezi mai bine si sa stii exact unde sa afla anumite chestii, fie ele carti de vizita, cv-uri, contracte, notite samd.
prodigy

Raspunde #2 | prodigy | 18-02-2010

""Tot legat de coduri, unul din prestatorii mei mi-a propus odata (si de atunci este o idee pe care am raspandit-o in randul noilor mei prestatori) sa lipesc mici panouri simbolizand pubele in locurile rezervate aruncarii diverselor obiecte si cartoanelor. "" asta se face de la bun inceput -)) se vede ca stii cum se organizeaza aruncarea anumitor consumabile intr-un sediu . offfff . in fine . mai degraba iti angajezi pe cineva care stie mai multe si il lasi pe el sa organizeze totul de cand ai dat drumul la respectivul birou sau cladire .

Roman Elena

Raspunde #2-1 | Roman Elena | 08-06-2015

Trebuie sa ai deschise toate canalele informative, de la internet, prieteni, reclame la televizor sau la radio. Cateodata, prietenii si cunostintele iti pot da cele mai de incredere referinte cu privire la anumite firme si servicii, asa ca este recomandat sa ii asculti.Stefan Murgeanu

Raspunde #3 | Stefan Murgeanu | 18-02-2010

hmm, interesant, tocmai am externalizat serviciile de curatenie, multumesc de ponturi :)


ela

Raspunde #4 | ela | 22-02-2010

Bine de stiut, merci de sfaturi la mine in firma prestatorul de servicii de curatenie e ok dar nu super ok; avem o femeie de servici full time pe 3 nivele de cladire deocamdata suntem in jur de 50 persoane, curatenie perfecta nu va fi niciodata pentru ca si asa multora le lipsesc cei 7 ani de acasa, unii nu pun mana deloc sa isi faca curat pe propriul birou sau sa lase ordine in bucatarie dupa ce iau masa, macar sa puna niste tacamuri in masina de spalat...


dovero2000

Raspunde #5 | dovero2000 | 24-03-2010

Bine v-am gasit, Anul 2009 a fost un an destul de greu pentru toata lumea si daca ar fi sa vorbim despre domeniul serviciilor de curatenie probabil ca am avea nevoie de ceva timp sa povestim. La o cladire de birouri cu 3 nivele si 50 de birouri, suprafata de expunere ar trebui sa fie intre 500 si 600 mp. Pentru un serviciu de calitate (unde se respecta culorile) noi avem distribuiti 3 angajati care desfasoara o activitate zilnica de 3 ore. La un sediu unde firma prestatoare a plasat un singur operator cu siguranta ca a primit un pret foarte mic la contract si nu-si permite sa distribuie 2 sau 3 operatori pentru a efectua un serviciu de calitate. Pe perioada "crizei" tot mai multe companii au ales sa faca economii, renuntand la serviciile unei firme specializate si au ales ori sa ofere un pret foarte mic unei companii de curatenie ori sa-si angajeze o "tani" care nu are bani suficienti pentru asi cumpara ochelarii cu care trebuie sa citeasca prospectul uni produs pe care trebuie sa-l foloseasac la curatenie. Companiile isi freaca mainile de bucurie cand ajung la o finalizare de contract unde au "reusit" sa obtina cel mai mic pret fara sa-si ia in calcul, ca cel mai mic pret inseamna si cel mai slab produs-achizitionat- privind calitate. Poate ca e momentul sa privim lucrurile mai cu atentie, sa incercam sa privim oamenii mai cu respect indiferent in ce domeniu presteaza un serviciu. Tuturor urez multe " succesuri". Maria


Clean Solution

Raspunde #6 | Clean Solution | 22-01-2015

Intr-adevar este destul de greu sa gasesti la o firma de curatenie combinatia perfecta intre pret, personal bine pregatit si calitate. Ca in orice meserie exista atat avantaje cat si dezavantaje. Pentru a merge totul bine, trebuie creata o balanta.

Roman Elena

Raspunde #6-1 | Roman Elena | 08-06-2015

Pune mana pe telefon si suna. Vezi care sunt tarifele, ce fel de produse folosesc, mai ales daca tu sau familia ta sufera de vreo alergie. Produsele profesionale de curatenie pot fi alergenice pentru persoanele sensibile. In ceea ce priveste tariful, acesta este de cele mai multe ori negociabil.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate