Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alegerea plantelor pentru stratul de flori

Bogdan Rosulescu
Domeniu : Activitati de design specializat
Meserie : Expert inginer agronom
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sfaturi si recomandari


alegerea-plantelor-pentru-stratul-de-floriDe indata ce v-ati decis asupra stilului general al stratului dumneavoastra de flori, inclusiv al rolului pe care il indeplineste in gradina si asupra schemei de culoare care se va armoniza cu efectul general, trebuie sa luati in considerare microclimatul fiecareia. Ganditi-va daca stratul de flori se afla in plin soare toata ziua, sau daca este la baza unui zid unde nu ajunge soarele.

Inainte sa cumparati plante noi, verificati daca sunt plante fixate deja in stratul pe care il puteti intretine. Plantele au nevoie de timp pentru a creste indeajuns si daca puteti incorpora o planta deja crescuta, veti da stratului un aspect mai stabil inca de la inceput.

Cand aveti gruparea generala a plantelor care formeaza structura, puteti adauga contrast in culoarea sau forma frunzei. Aceleasi principii de combinare a tonurilor si alegere a contrastelor sunt valabile si la culorile florilor si trebuie sa luati in considerare sezonul de crestere. 

Majoritatea plantelor se cresc in ghivece, unde radacinile lor se dezvolta in forma acestuia, astfel incat in momentul cand scoateti planta, radacinile raman prinse de pamant si nu sunt deranjate. Aceasta inseamna ca pot fi plantate in orice perioada a anului.

Multe din plantele pentru straturi se vand in tavi cu recipient mici de plastic, reprezentand o modalitate ieftina de a le cumpara.

Ca si celelalte plante decorative care formeaza vegetatia din parcuri si gradini, florile au nevoie de ingrijire si intretinere permanenta, pentru a asigura un efect decorativ maxim si a favoriza o inflorire bogata si de lunga durata. 

Udatul si sprituitul, mobilizarea solului, combaterea buruienilor, mulcirea, fertilizarea de baza si faziala, inlaturarea periodica a florilor trecute si a frunzelor ingalbenite sau uscate, ciupitul si tunderea plantelor, protejarea plantelor sensibile la brume si temperaturi scazute si completarea golurilor sunt cele mai importante lucrari de intretinere. Neaplicarea lor de cate ori este nevoie are repercursiuni negative asupra valorii si duratei decorurilor florale.

Completarea golurilor este necesara atunci cand unele plante sunt in declin sau chiar trecute. Acestea se inlocuiesc cu altele pregatite in prealabil la ghivece si care trebuie sa fie din aceeasi specie, soi si cu un stadiu de dezvoltare cat mai apropiat ca cele de pe teren. Plantarea acestora se face cu grija, in sensul ca se planteaza cu balot, care va trebui sa ramana intact in timpul transportului si manipularii.

Operatia de completare a golurilor este bine sa se faca pe timp noros sau dupa-amiaza, pentru a preveni expunerea plantelor din prima zi la temperaturi ridicate si va fi urmata de o udare si o sprituire prelungita a plantelor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mallecourt Lionel

Raspunde #1 | Mallecourt Lionel | 06-04-2011

Multumim pentru sfaturile si recomandarile Bogdan! sunt sigur ca o sa ajuta mult lumea...


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2 | Narcisa - Elena Oprescu | 06-04-2011

O sa tin cont de sfaturile tale Bogdan, ca sa nu mai trec prin experienta de anul trecut cand am sadit tot soiul de flori si plante si a isesit doar patrunjelul si busuiocul :))). Ba, stai ca mi-a iesit si o floare micuta, o albastrea care a si picat in aceeasi zi! :)


Iuliana

Raspunde #3 | Iuliana | 06-04-2011

Informatii deosebit de utile...scopul meu va fi sa am plante ca in imaginea de mai sus :) sa aveti o zi superba!


Bogdan Rosulescu

Raspunde #4 | Bogdan Rosulescu | 12-04-2011

multumesc!


Mirela

Raspunde #5 | Mirela | 28-11-2011

Buna ziua! Domnule Bogdan, dati-ne va rog frumos, un sfat in legatura cu erbicidele care pot fi folosite pentru combaterea buruienilor din gradina de flori. Erbicide cu spectru larg de actiune. Multumim anticipat!

Bogdan Rosulescu

Raspunde #5-1 | Bogdan Rosulescu | 06-12-2011

Buna ziua, erbicidele se folosesc in gradina de flori cu multa atentie, pentru a nu dauna si plantelor. Este indicat sa se aplice pe terenul neamenajat un erbicid total (ROUNDUP), iar dupa 10-12 zile se poate planta. Folosirea erbicidelor in vegetatie poate provoca arsuri plantelor.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate