Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alege generatorul de curent potrivit

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum iti orientezi optiunile?

 

43557750433285.jpgUn generator de curent este bine-venit in orice locuinta, mai ales cand o pana de curent ar putea sa iti dea planurile peste cap. In continuare iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi un generator de curent potrivit.


Daca te-ar tenta generatoarele silentioase si cu o durata mai mare de functionare, atunci cauta unul in patru timpi. Acestea au, de cele mai multe ori, un sistem de racire special, ce ofera motorului o viata mai lunga.

 

In al doilea rand, ar fi bine sa tii cont si de marca producatorului. Brandurile mai putin cunoscute iti pot aduce o serie de probleme: fie generatorul capata o defectiune la scurt timp dupa achizitionare, fie nu se gasesc piese de schimb. In plus, pentru un generator de curent produs de o marca anonima exista slabe sanse sa beneficiezi de service.

 

Acorda atentie fiecarui detaliu al generatorului, altfel te poti trezi ulterior cu accesorii lipsa. De exemplu sistemele electrice ale generatoarelor ar trebui sa cuprinda un demarator de calitate, baterie, un incarcator pentru baterie si un regulator de tensiune eficient. 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

George

Raspunde #1 | George | 13-12-2012

Si eu as vrea sa imi achizitionez un generator. Cand ti-e lumea mai draga ni se intrerupe curentul. Vara nu e asa problema dar iarna e mai complicat. Problema mea este ca nu stiu cum sa fac calculul la ce putere am nevoie.

Sorin

Raspunde #1-1 | Sorin | 13-12-2012

Ca sa alegi generatorul ai nevoie sa stii puterile electrice maxime ale consumatorilor ce urmeaza sa fie alimentati de la generator. Spre exemplu o centrala termica murala obisnuita consuma undeva la 150W (altele si mai putin) si asta doar atunci cand flacara este aprinsa. Nu am idee cat consuma electronica la o statie de dedurizare dar ar trebui sa scrie pe eticheta produsului. Daca doar acestea doua urmeaza sa fie alimentate de la generator atunci sigur este suficient unul de 800-1000W pentru ca nu stiu sa se fabrice de puteri mai mici de 800W. Mare atentie ca mai sunt fabricanti care trec puterea in VA (volti-amperi) si nu in W(wati). In cazul in care este trecuta valoarea puterii generatorului in VA atunci se inmulteste cu 0,6 si rezulta puterea reala in W.Gheorghe Bogdan

Raspunde #2 | Gheorghe Bogdan | 03-02-2013

Salut, in mare parte ce a spus Sorin este corect. As corecta totusi greseala de la factorul de putere : la monofazic cos(fi)=1 adica VA=W mai exact nu este nici o diferenta intre puterea exprimata in vati sau in volt-amperi, repet doar la monofazic intre un volt amper si un watt. La trifazic intradevar avem o diferenta dar se obtine inmultind cu 0,8 si nu cu 0,6. Pentru o centrala murala mare atentie nu puteti folosi decat generatoare dotate cu AVR (un circuit electronic care regleaza fluctuatiile de tensiune) iar la unele centrale fabricate dupa 2008 legaturile trebuiesc facute intr-un anumit fel altfel flacara centralei va palpai sau centrala va nu va functiona si va afisa "eroare". Deasemenea pentru a calcula de ce putere aveti nevoie trebuie sa tineti cont de "curentul de pornire"-un consumator inductiv (frigider, hidrofor, etc) absoarbe la pornire pana la de 5 ori mai mult decat absoarbe in regim nominal de lucru.

George

Raspunde #2-1 | George | 11-01-2017

Buna ziua ! Am problema de care spuneati cu flacara centralei si eroarea .... Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! Multumesc frumosSorin Bacau

Raspunde #3 | Sorin Bacau | 05-01-2014

Salut. Am si eu o mare problema la alegerea unui generator pentru o casa de 220 mp. Stiu ca in momentul pornirii multi consumatori (boiler, pompa apa, frigider sau masina de spalat) consuma mai mult as vrea un sfat de la un electrician, referitor la puterea in KW maxima a generatorului de care as avea nevoie, pentru ca in momentul inreruperii retelei el sa pota prelua automat (cu tablou ATS) alimentarea locuintei. Eu mi-am facut o idee despre ceva intre 6 si 8 KW. Va rog un sfat din partea cuiva ce se pricepe. MULTUMESC!

Gheorghe Bogdan

Raspunde #3-1 | Gheorghe Bogdan | 23-01-2014

Salut. Boilerul este rezistiv, mai exact nu consuma la pornire mai mult decat in regim nominal de lucru. Restul de consumatori enumerati sunt inductivi! Deci consuma mai mult la pornire. Tabloul ATS se alege in funtie de tipul bransamentului si de puterea instalata la retea. Mai exact daca ai bransament monofazic alegi un tablou AAR monofazic sau daca ai bransament trifazic alegi tablou trifazic! Generatorul poate fi monofzic in cazul in care ai bransament trifazic (400V) dar ai instalatia electrica impartita pe trei circuite monofazice (230V) si nu ai nici un consumator trifazic (300V). Daca siguranta generala de la retea este de ex: 32A trebuie ca si contactorii din automatizare sa suporte minim 32A chiar daca alegem de ex un generator de 20A doar pt consumatorii vitali. Motivul este simplu...mai exact AAR-ul trebuie sa nu se topeasca in momentul in care este cupata reteaua si avem consum maxim! Pentru detalii suplimentare ma puteti gasi pe www.generatoarecurentelectric.ro daca completati formularul de la rubrica contact. Sper ca va ajutat raspunsul meu!adrian

Raspunde #4 | adrian | 22-07-2014

Buna. O lamurire va rog in alegerea unui generator continu monofazat. Am fost debransat de la retea, si pana nu rezolv in instanta nu am curent. Folosesc un frigider 2 televizoare, calculator, 3 becuri, masina de spalat. Va multumesc!


antochi

Raspunde #5 | antochi | 08-12-2016

Ma poate lamuri cineva? am un generator de curent de 1100w si am nevoie de un stabilizator de tensiune pentru un tv si 4 becuri in jur de 200w. ie suficient unul de 300 w?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate