Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alcoolismul - Boala grea in Romania

Vlad Domnica
Domeniu : Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale s...
Meserie : Manager marketing (tarife, contracte, achizitii)
Localitate : Hunedoara / Hunedoara
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O boala progresiva, fizica, mentala si spirituala


Consumul de alcool este o activitate obisnuita pentru multi oameni. Cercetarile au identificat modele in asocierea alcoolului si violentei.

Alcoolismul duce la un dezechilibru comportamental, acesta fiind o afectiune care se manifesta in familie, de aceea problemele legate de alcool pot afecta relatia parinte-copil precum si dezvoltarea copilului si adaptarea sa. 

De asemeni parintii pot sa promoveze modele inadecvate de coping.
Copiii ai caror parinti au probleme legate de alcool prezinta risc pentru alcool si droguri ca si pentru alte probleme psihologice. Alcoolismul este o boala care se transmite genetic si se mosteneste in familie. 

Familia este primul agent de socializare a copiilor, iar primele stadii de dezvoltare sunt esentiale. 


Alcoolul actioneaza :
- asupra rolului familiei prin distrugerea identitatii familiale;
- asupra rolului moderator al parintilor, copiii alcoolicilor internalizand normele de consum ale parintilor, ceea ce explica consumul lor abuziv de mai tarziu;
- asupra functionarii maritale prin faptul ca distruge relatiile de colaborare intre soti ceea ce duce la ignorarea rolului de parinte si asupra educatiei parentale.

Educatia parentala este un proces interactiv intre parinti si copii, comportamentul parental actionand continuu asupra copilului.Grija parentala este esentiala pentru dezvoltarea, socializarea, atasamentul, iar lipsa acesteia se constituie ca un factor cauzal pentru psihopatoligie.

Alcoolismul afecteaza educatia parentala iar o educatie defectuoasa bazata pe lipsa grijei si  comportamente punitive duce la agresivitate si delincventa in randul copiilor proveniti din familiile de alcoolici.

In domeniul asistentei sociale, in lucrul cu oamenii, alcoolismul este des intalnit, el fiind cauza multor probleme sociale, generand ,violenta domestica, abuz asupra copilului, suicid, omucideri, delicte sexuale.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

gabi

Raspunde #1 | gabi | 12-07-2012

Extrem de vag tratat subiectul, ma asteptam la mult mai mult dupa un asa titlu .... (partea spirituala din titlu nu am gasit-o tratata de loc prin articol)

Mallecourt Lionel

Raspunde #1-1 | Mallecourt Lionel | 12-07-2012

Sunt oamenii care au scris carte intrege despre acest subiect. Parerea mea este ca daca dai clik si pe cuvinte care sunt in portocala devine inca mai detaliat si interesant subiectul tratat. Multumim Domnica!


Vlad Domnica

Raspunde #1-2 | Vlad Domnica | 13-07-2012

Va continua...dupa cum se stie exista multe articole despre acest subiect delicat...o sa trimit si continuarea...Multumesc!torturi botez

Raspunde #2 | torturi botez | 18-07-2012

Un articol interesant, totusi cred ca depinde si de la om la om si de ce nu de educatia lor.


Angela

Raspunde #3 | Angela | 18-07-2012

Un articol bun dar care infatiseaza o parte urata a firii umane:( Totusi, exista si copii ai caror parinti sunt alcoolici si, luand drept exemplu "asa nu", au depasit problemele, au devenit oameni fara dependente si vicii. Totul depinde de fiecare om.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate