Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Alaptarea la femeile cu implant mamar

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Efecte resimtite in perioada postnatala

417637377802855.jpgProblema alaptarii la femeile cu implant mamar este una incerta. Efectele secundare ce pot fi resimtite in perioada alaptarii depind de o serie de factori, incepand de la felul in care a fost realizata interventia, pana la felul in care s-a recuperat pacienta dupa operatie.

In momentul de fata nu se stie exact daca este posibil ca mici cantitati de silicon din implantul mamar sa ajunga in lapte. Se pleaca de la premisa ca pericolul ar putea aparea doar atunci cand implantul se sparge si ajunge sa se amestece cu laptele matern.

In al doilea rand, specialistii recomanda alaptarea intrucat ea are un rol foarte important in dezvoltarea bebelusului. Femeile cu implant mamar se pot confrunta, insa, cu problema fluxului de lapte, care poate fi mai scazut decat in mod normal. Acest lucru se poate intampla datorita faptului ca implantul preseaza tesutul mamar ingreunand astfel fluxul de lapte. De aceea este posibil ca unele mamici sa simta dureri accentuate atunci cand alapteaza si sa constate o umflare a sanilor.

Exista totusi si pericolul ca pacientele sa se afle in incapacitatea de a alapta. In timpul interventiei chirurgicale, daca medicul nu este indeajuns de atent, el poate deteriora nervii, conductele si glandele mamare prezente in aceasta zona. Este deajuns ca una din glandele mamare (care au forma unor saculeti asezati ca un ciorchine de strugure) sa fie afectata in timpul operatiei pentru ca un dezechilibru in fluxul de lapte sa se produca. Fluxul poate fi astfel redus sau oprit in totalitate.

Daca in perioada de alaptare bebelusul este mereu somnoros si irascibil sau sanii dumneavoastra devin duri, umflati, durerosi si sunt mai moi dupa alaptare este recomandat sa consultati un medic specialist.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ana_Maria V

Raspunde #1 | Ana_Maria V | 20-11-2012

Sanii in timpul sarcinii se maresc...nu exista niciun disconfort daca ai implanturi? Ma gandesc ca deja fiind mari si grei sa mai ai si un implant poate fi suparator. Domnule doctor care este adevarul?


Cristina Ivan

Raspunde #2 | Cristina Ivan | 20-11-2012

Deci nu exista riscul ca implantul sa impiedice complet lactatia?

Ioana Marinescu

Raspunde #2-1 | Ioana Marinescu | 20-11-2012

Pai de ce sa impiedice?! Implantul se introduce sub muschiul pectoral deci in afara de ce este deja mentionat in articol (limitarea fluxului laptelui) nu are cum afecta.Ramona P

Raspunde #3 | Ramona P | 20-11-2012

Normal ca sunt riscuri...trebuie sa le stim si sa incercam sa le prevenim. Controalele sunt necesare cat mai des posibil si atentia...dar asta nu se aplica doar in cazul celor care au implanturi, orice mama trebuie sa mearga la controale so sa fie atenta.


Dr.Ovidiu Grecu

Raspunde #4 | Dr.Ovidiu Grecu | 21-11-2012

In decursul celor 15 ani de experienta am avut multe paciente care au alaptat dupa operatia de implant mamar. Au fost si mame de gemeni. Dupa marirea sanilor cu implanturi se poate alapta, doar daca implantul este introdus prin santul inframamar sub glanda mamara ori sub muschiul pectoral si introducerea implantului nu interfereaza cu canalele glactofore (pe unde trece laptele). Intrebarea este: stim sigur ca pacienta ar fi putut alapta daca nu avea implanturi? Stim bine ca sunt femei care pot alapta si femei care nu alaptaza. Implantul mamar introdus si pozitionat corect nu impiedica in nici un fel lactatia.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate