Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Afaceri in domeniul HoReCa

Marius Toma
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Hotel, Restaurant sau Catering
restaurantAm decis sa scriu acest articol pentru a veni in ajutorul intreprinzatorilor care doresc sa deschida o asemenea afacere. Pentru cei care nu cunosc termenul, HoReCa inseamna: hotel, restaurant, catering.
Incep prin a expune cateva idei principale
Indiferent la care afacere va ganditi, este foarte important sa strangeti cat mai multe informatii. Cel mai mare ajutor vine din partea cunostintelor care au deja o afacere in acest domeniu si va pot consilia foarte mult. Directiile importante sunt: bugetul, spatiul (amplasare, productie si comercializare/servire), dotarea cu echipamente si angajatii. Trebuie sa luati in considerare o atentie sporita in cazul acestor directii, pentru ca ele pot aduce profitul sau falimentul afacerii.
Bugetul
Valoarea initiala a investitiei trebuie sa se raporteze la scopul acesteia iar banii sa fie directionati cu mare atentie; orice depasire inseamna o taiere din alta parte.
Spatiul
Toata lumea cunoaste valoarea vadului comercial, deci nu este cazul sa dezvolt. Impartirea spatiului disponibil se va face in functie de nevoile specifice fiecarei afaceri in parte – voi da mai multe detalii in articolele urmatoare.
Echipamentele
Din experienta mea, foarte multi clienti prevad un buget mare pentru spatiu (constructie noua sau doar amenajare) si lasa la urma bugetul pentru echipamente. Acest mod de a gandi nu este eficient in timp, pentru ca orientarea se va face catre echipamente ieftine, ce nu au o putere care trebuie sa asigure productivitatea continua. In cazul echipamentelor ieftine exista tentatia achizitionarii echipamentelor Second Hand. Odata cu pretul atractiv, vin si cateva posibile probleme: reconditionarea nu a fost facuta cu piese de calitate, deci cresc foarte mult costurile in exploatare; varsta echipamentelor poate reprezenta o mare problema pentru furnizarea pieselor de schimb; eficienta scazuta datorita vechimii.
Angajatii
Pentru unii clienti, angajatii reprezinta „calcaiul lui Ahile”. Datorita lipsei pregatirii sau al dezinteresului, apar „pierderi” la productivitate, sau probleme tehnice cu echipamentele (evident ca angajatul nu va recunoaste ca a gresit si va da intotdeauna vina pe echipament). In realitate, aproximativ 90-95% din probleme apar din cauza neglijentei angajatului.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

gabriel  bratu

Raspunde #1 | gabriel bratu | 13-02-2014

Caut asociat cu capital pentru infiintare firma Horeca. Posed 22 aniexperienta, baza date, conexiuni. Tel.0726565613.


Ideal Horeca

Raspunde #2 | Ideal Horeca | 27-06-2014

E foarte important ca un întreprinzător care vrea să înceapă o afacere în domeniul Horeca să înțeleagă importanța managementului eficient și al organizării activității. Pe langa obisnuitele echipamente, intr-o afacere Horeca, este foarte important sa folositi si un software pentru a va gestiona activitatea mai usor. O buna organizare a perosonalului va crea o atmosfera placuta si relaxata in restaurant, hotel, pensiune, etc. Ideal Horeca este un astfel de software care va permite sa cresteti vanzarile afacerii Horeca. Mult succes tuturor.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate