Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Adaptarea cainilor la frig

Ghemulet Georgiana
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Medic veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Tremuratul, pernutele, pielea, muschiul pielos


Cainii din ziua de azi nu sunt nevoiti sa indure capriciile vremii, cum le-au indurat in urma cu mai multi ani, si s-au obisnuit cu acelasi climat controlat de care se bucura si oamenii. Chiar si veterinarii sunt deacord ca psihologia cainilor domestici a evoluat si s-a adaptat la standardele mediului uman, astfel, au ajuns la concluzia ca imbracarea animalelor este ceva necesar in sezonul rece.

Cu toate acestea, necesitatea hainelor difera in functie de rasa : in mod cert nu toate rasele de caini au nevoie sa protectie in plus impotriva frigului. Primii avizati in acest sens ar fi cainii micuti sau cei care au blana foarte scurta.

Stapanii intra in panica atunci cand cainele incepe sa tremure de frig cand este scos afara. Tremuratul este o adaptare la a produce caldura, musculatura trebuie sa produca caldura, si nu e nevoie de hainute. Pernutele cainelui sunt un mijloc excelent de a se izola de sol. De asemenea, pielea cainelui este foarte performanta, este o piele groasa fata de a noastra. In plus, ei mai au si muschiul pielos, cel care misca pielea, pe care noi nu il avem.

Noi incercam sa-i umanizam, numai ca ii scoatem din mediul lor, incercam sa le scadem performantele fiziologice cu care sunt inzestrati de la natura si atunci cream niste 'handicapati' psihic si fizic. Ei vor fi dependenti de noi, vor sta cu haina care ii incomodeaza, lipiti de piciorul stapanului sau in bratele lui.

Unora chiar le sta bine cu hainute, sunt frumoase, dar nu sunt utile decat in putine cazuri. Cainii sanatosi au nevoie in sezonul rece doar de miscare si supe calde.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Cabine

Raspunde #1 | Cabine | 09-01-2015

Am un prieten care dupa ce iese dimineata pe timpul ierni cu el, cand ajunge in casa ii incalzeste mancarea si seara ii face o baie calda, nu stiu cat de buna e baia aia pentru el, dar ma rog.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate