Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Activitatile extracurriculare in educatia copiilor

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Importanta activitatilor extrascolare in procesul de formare a copiilor
activitatile-extracurriculare-in-educatia-copiilorModelarea, formarea si educatia copilului tau inseamna timp sacrificat si daruire. Ca parinte, esti responsabil pentru a-i asigura copilului tau un camin stabil si armonios, o buna crestere si educatie. Orice parinte stie ca educatia copilului sau reprezinta piatra de temelie pe care se va sustine intreaga sa personalitate si viata.
Educatia extracurrriculara este realizata dincolo de procesul de invatamant si isi are rolul si locul bine stabilit in formarea personalitatii copiilor nostri. Activitatile extrascolare constituie modalitatea neinstitutionalizata de realizare a educatiei
Educatia prin activitatile extracurriculare urmareste identificarea si cultivarea corespondentei optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viata civilizat, precum si stimularea comportamentului creativ in diferite domenii. Incepand de la cea mai frageda varsta, copiii acumuleaza o serie de cunostinte punandu-i in contact direct cu obiectele si fenomenele din natura.
• In cadrul actiunilor turistice, copiii isi pot forma afectiunea fata de natura, fata de om si realizarile sale. Este important pentru ei sa cunoasca cat mai bine mediul inconjurator. Copiii sunt foarte receptivi la tot ce li se prezinta sau li se spune in legatura cu mediul, fiind dispusi sa actioneze in acest sens.
• In urma plimbarilor, a excursiilor in natura, copiii pot reda cu mai multa creativitate si sensibilitate imaginea realitatii, in cadrul activitatilor de desen si modelaj, iar materialele pe care le culeg sunt folosite in activitatile practice, in jocurile de creatie.

• Vizitele programate la muzee, expozitii, monumente si locuri istorice, case memoriale, toate acestea constituie un mijloc de a pretui valorile culturale, folclorice si istorice ale tarii.
• Vizionarea de filme, spectacole de teatru precum si a emisiunilor tv specifice varstei lor, poate constitui de asemenea o sursa de informatii, dar in acelasi timp si un punct de plecare in organizarea unor actiuni interesante, copilul face astfel cunostinta cu lumea artei.
• Vizionarea emisiunilor muzicale, de teatru de copii, distractive sau sportive, stimuleaza si orienteaza copiii spre unele domenii de activitate: muzica, sport, poezie, pictura.
• Excursiile si taberele scolare contribuie la imbogatirea cunostintelor copiilor in ceea ce priveste frumusetea tarii, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natura, arta, cultura. Prin efectuarea excursiilor, copiii pot cunoaste realizarile oamenilor, locurile unde s-au nascut, au trait si au creat opere de arta.
Grija fata de timpul liber al copilului, atitudinea de cunoastere a dorintelor copiilor si de respectare a acestora trebuie sa fie dominantele acestui tip de activitati. Acestea le ofera destindere, incredere, recreere, voie buna, iar unora dintre ei posibilitatea unei afirmari si recunoastere a aptitudinilor. Activitatea educativa scolara si extrascolara dezvolta gandirea critica si stimuleaza implicarea tinerei generatii in actul respectarii drepturilor omului si al asumarii responsabilitatilor sociale, realizandu-se astfel, o simbioza lucrativa intre componenta cognitiva si cea comportamentala.
Asa cum aceste activitati extrascolare sunt recomandate copiilor pentru stimularea comportamentului creativ in diferite domenii, asa si jucariile educative ii pot ajuta pe cei mici sa-si creeze propriul univers, sa invete mult mai usor intr-o atmosfera relaxanta, in siguranta cu o baza fundamentala in cresterea si dezvoltarea abilitatilor.
Secretul este sa stiti ce masuri sa luati la momentul potrivit.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Andreea

Raspunde #1 | Andreea | 11-11-2010

Toate activitatile enumerate mai sus sunt importante in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.La acestea as adauga si invatarea unei limbi straine inca de la gradinita.Este varsta cand prin joc, cantec, poezie se fixeaza structurile lexico-gramaticale ale unei limbi straine si se poat dezvolta capacitatea de comunicare in acea limba straina.


Onaga Florina

Raspunde #2 | Onaga Florina | 25-10-2011

Activitatile extrascolare sunt foarte indragite de copii si ofera cadrului didactic posibilitatea de a le modela invataceilor caracterul (valori, comportamente, deprinderi), de a transmite informatii care vor fi usor receptionate tocmai datorita cadrului extra/scolar in care sunt oferite copiilor! Avem un atuu ...sa-l folosim eficient!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate