Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Activitati care combat sedentarismul

Vilcan Simona
Domeniu : Activitati de intretinere corporala
Meserie : instructor de fitness
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Activitati fizice cu efort minim

956935625754673.jpgSedentarismul afecteaza nu doar conditia fizica, ci si pe cea psihica. De aceea, pentru sanatatea noastra totala, miscarea ne este recomandata pe tot parcursul vietii. Astfel reusim sa tinem departe de noi obezitatea, ne imbunatatim capacitatea memoriei si prevenim aparitia bolilor cardio-vasculare. 

Nu este nevoie sa depunem un efort fizic exagerat, ci putem sa ne pastram mintea si corpul sanatoase prin activitati simple si de efect.

De exemplu, renunta sa mai mergi cu masina in drum spre serviciu si alege mijloacele de transport in comun. Astfel ai posibilitatea sa cobori cu o statie inainte si sa parcurgi distanta ramasa pe jos. Apoi poti renunta la lift in schimbul urcatului pe scari.

In ceea ce priveste timpul tau liber, aici ai o multitudine de posibilitati sa faci ceva util pentru sanatatea ta. O plimbare in parc, pe jos sau cu bicicleta, este binevenita in acest caz.

Poti opta si pentru o ora de inot, tenis, o tura de parc in pas alergator sau orice alt sport usor pe care consideri ca il poti practica fara probleme. Sau poti sa imbini utilul cu placutul, facand miscare si relaxandu-te in timp ce parcurgi pe jos un traseu montan.

Chiar si treburile casnice te pun in miscare, iar daca te pasioneaza gradinaritul ai un motiv in plus sa faci miscare. Daca simti, totusi ca ai neglijat o buna perioada miscarea fizica, incearca sa acorzi cateva minute, seara, exercitiilor aerobice.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Teodora

Raspunde #1 | Teodora | 22-05-2013

Eu ma simt mult mai vesela si ma umplu de optimism de fiecare data cand fac sport! Nu fac cine stie ce, dar seara mai ies in parc la alergat, ies cu catelul la plimbari mai lungi, jucam badminton! Imi place acum ca a venit caldura si sunt mai multe optiuni! Numai bine!

Vilcan Simona

Raspunde #1-1 | Vilcan Simona | 22-05-2013

Este normal sa va simtiti mai bine dupa o activitate fizica, desi poate fi solicitant pentru corp dar credeti-ma per total va va da o stare de bine. Endorfina, un hormom al fericirii secretat de organism in timpul exercitiilor fizice actioneaza asupra psihicului si ne face mult mai bine-dispusi! Cu drag, SimonaSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate