Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Acte necesare cazier juridic

Diana Croitoru
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : mediator
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim pentru obtinerea cazierului juridic


cazier-juridicCertificatele de cazier judiciar se pot elibera in regim de urgenta (3 zile lucratoare) si regim normal 10-30 zile lucratoare.

- Certificatele de cazier judiciar se pot obtine de la politiile judetene (loc de nastere ori domiciliu).
- Cetatenii municipiului Bucuresti pot obtine certificate de cazier judiciar in regim normal adresandu-se sectiilor de politie (loc. de domiciliu).
- Cetatenii municipiului Bucuresti pot obtine certificate de cazier judiciar in regim de urgenta adresandu-se, in functie de domiciliu la: Sectia 4 Politie - cei domiciliati in sectorul 1; Sectia 8 Politie - cei domiciliati in sectorul 2; Sectia 12 Politie - cei domiciliati in sectorul 3; Sectia 14 Politie - cei domiciliati in sectorul 4; Sectia 17 Politie - cei domiciliati in sectorul 5; Sectia 21 Politie - cei domiciliati in sectorul 6. 

De asemenea, cetatenii domiciliati pe raza judetului Ilfov pot obtine certificat de cazier judiciar in regim de urgenta adresandu-se la sediul Inspectoratului de Politie al judetului Ilfov - Strada Fabrica de Glucoza nr. 7 - Sector 2, Bucuresti.

Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar se pot adresa Inspectoratului General al Politiei Romane urmatoarele categorii de persoane:
- cetatenii straini cu domiciliul in strainatate;
- cetatenii romani nascuti in Bucuresti, judetul Ilfov sau in strainatate care au domiciliul pe raza administrativ-teritoriala a altor judete;
- cetatenii romani nascuti si domiciliati pe raza administrativ-teritoriala a judetelor si care au interes legitim la Ambasadele din Bucuresti.

Persoana care doreste eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de politie de la locul de nastere sau de domiciliu si trebuie sa aiba asupra sa:
- actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie);
- timbrul fiscal, in valoare de 1 leu;
- chitanta in valoare de 5 lei in caz ca doreste eliberarea documentului in regim de urgenta (3 zile).

Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim normal sunt necesare aceleasi documente, fara achitarea taxei de urgenta.

Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 6 luni de la data eliberarii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

Persoana care figureaza in evidenta cazierului judiciar poate cere rectificarea datelor inscrise sau a notarilor provizorii, daca acestea nu corespund situatiei reale, ori inregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale.

Program prelungit pentru obtinerea cazierului judiciar de la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

dian

Raspunde #1 | dian | 22-06-2010

Traiesc in Republica Moldova. Am depus actele p/u restabilirea cetateniei romine in 2003. Acum am nevoie de cazier judiciar roman. Multumesc mult !!! :)

sasha

Raspunde #1-1 | sasha | 22-06-2010

Din cate tin minte, daca il faci prin cineva ai nevoie de procura pe pers respectiva, taxa cazier, taxa urgenta, si dura cam 5 zile, trebuia sa se scurteze perioada, acum nu stiu sigur.

victor

Raspunde #1-1-1 | victor | 22-06-2010

Ti-l faci la Consulatul Romaniei din Chisinau timp de o luna, te va costa vre-o 30 de euro (eu am platit 30 $ acum 2 luni). Din cate tin minte, ai nevoie de copiile a 4 documente. Nu indraznesc sa le enumar, fiindca ma tem sa nu gresesc cumva ceva. Detalii poti afla la telefonul Consulatului Romaniei(il poti afla la nr.1189). Sanatate si bafta'n toate!
C

Raspunde #2 | C | 22-06-2010

Conform http://b.politiaromana.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=829&Itemid=1401 , timbrul fiscal necesar este de DOI lei, iar taxa de eliberare a certificatului de zece lei nu are legatura cu "urgenta" (iar optiunile de plata a acesteia sunt: posta, trezorerie, sau banca; NU la sectia de politie.) PS Cererea "tip" poate fi descarcata in format PDF si imprimata / completata de acasa, pentru a nu mai pierde vremea la ghiseu.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate