Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Acidul Hialuronic

Raluca Ionescu
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Esenta tineretii?


acidul-hialuronicAcidul hialuronic (HA) este o substanta ce face parte din familia glicozaminoglicanilor si se gaseste in mod natural in ligamente,articulatii, tendoane, dar mai ales in piele. Aceasta contine o cantitate insemnata ce reprezinta aproximativ 50% din acidul hialuronic existent intr-un organism viu.

In tesuturile epidermei, HA se gaseste intre celulele propriu-zise al pielii si are rolul de a mentine structura acesteia precum si de a retine apa, ceea ce confera pielii un aspect fin si neted.

Cu toate acestea, s-a observat ca odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de HA scade si, astfel, s-a ajuns la concluzia ca lipsa acestuia poate determina pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.

Astfel, marile companii de produse cosmetice au inceput sa foloseasca HA ca ingredient al produselor de ingrijire si antirid pentru ten. 

Acum il regasim in diverse lotiuni, creme, in balsam de buze etc. si este folosit mai ales datorita proprietatii sale de a forma un strat protector la suprafata pielii, mentinand o hidratare buna in profunzime si, in acelasi timp, actionand ca o bariera impotriva evaporarii apei. Datorita acestor proprietati, pielea devine mai supla si mai ferma, cu aspect vizibil intinerit.

Si, totusi, aplicatiile cosmetice cu acid hialuronic nu sunt permanente pentru ca, in cele din urma, acidul hialuronic este degradat si absorbit de organism. Din acest motiv, tratamentele cu acid hialuronic tin intre 6 si 9 luni, dupa care sunt necesare noi tratamente pentru a mentine efectul obtinut.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate