Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Abilitatile sociale sau cum sa ne intelegem cu cei din jur

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sfaturi de urmat si capcane de evitat


abilitatile-socialeAbilitatile sociale conduc la o buna intelegere cu oamenii. Este important sa avem in vedere ca un om care multumeste pe toata lumea si incearca sa traiasca dupa asteptarile celorlati risca sa isi piarda propria identitate. De aceea, este important sa te intelegi bine cu cei din jur mentinand o imagine clara despre propria persoana si costientizand propriile nevoi.

- Cele mai bune relatii sunt acelea din care toata lumea are de castigat.
- Acceptarea celorlalti este o conditie elementara pentru a avea bune abilitati sociale.
- In general cand ceilaltii nu sunt acceptati, acesta este un indicativ al unei super–generalizari.
- Daca noi ne cunoastem comparandu-ne cu alte persoane de ce nu ii acceptam si pe ceilalti? Motivul este acela ca facem judecati de valoare in functie de diferentele pe care le observam. „Sunt mai puternic deci sunt mai bun”. Este important sa intelegem ca a fii diferit nu implica in a fi mai bun sau mai rau, ci pur si simplu esti diferit.
- Ar trebui sa invatam sa ne vedem pe noi insine in alte persoane, ca intr-o oglinda. Asa invatam sa-i acceptam pe ceilalti si pe noi insine si sa ne folosim talentul si abilitatile pentru a face fata situatiei, fara a-i judeca pe altii, ci incercand sa avem atitudinea potrivita pentru a rezolva situatia. 

Unele dintre motivele pentru care suntem atat de intoleranti fata de ceilalti si data de noi se datorita a doua mituri false:
1. Prima este acela ca exista o singura cale dreapta. Calea cea dreapta este calea mea pe care am pasit dintodeauna sau calea acceptata in general. Moda este un prim exemplu in acest sens.
2. Al doilea mit eronat este acela ca trebuie sa fim buni la toate lucrurile si intotdeauna sa fim potriviti tuturor situatiilor existente. Fiecare are diferite talente, abilitati si indemanari si are o experienta diferita care a modelat aceste abilitati.
Perfectionismul este o atitudine foarte dura. Ar trebui sa ne acceptam si noi asa cum suntem.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

ioana

Raspunde #2 | ioana | 22-07-2010

Nu e un lucru general, dar cum bine a explicat scientifici, pe buna dreptate fetele au abilitati sociale mult imbunatatite fata de baieti.

paul

Raspunde #2-1 | paul | 22-07-2010

Cand noi ne batem, jucam fotbal, jucam CS sau ce naiba mai facem, ele ies afara, formeaza relatii cu sexul opus, au interese total diferite. De asta exista foarte multe cazuri in care o fata poate face orice dintr-un baiat, doarece acel baiat poate are bani, dar nu are inteligenta emotionala.


vasil

Raspunde #2-2 | vasil | 22-07-2010

Fetele sunt mai prefacute,nu mai mature ;)


Angel

Raspunde #2-3 | Angel | 22-07-2010

Nu e vorba ca au abilitati,doar ca fetele sunt mai bine primite,au parte de mai multa amabilitate decat baietii.Drept urmare,fetele pot fi mai relaxate cand vine vorba sa "interactioneze social".Alina

Raspunde #3 | Alina | 22-07-2010

Abilitatile sociale sunt unele dintre cele mai importante aptitudini pe care le putem avea. Aceasta deoarece suntem "animale sociale", iar lipsa abilitatilor pe acest plan poate duce la o viata singuratica, contribuind, mai departe, la o stare acuta de anxietate si depresie.


Florans

Raspunde #4 | Florans | 22-07-2010

Empatia este oglindire. Inseamna sa devii o oglinda pentru celalalt. Atunci cand va uitati in oglinda sunteti mereu frumosi? Stiu ca femeile ar vrea mereu sa fie frumoase dar spre deosebire de o oglinda rece, empatia este mult mai complexa. Ea este adusa la valoare maxima de un spirit empatic.Fara spirit ramine doar un chici despre smecherie si sex.


dana

Raspunde #5 | dana | 22-07-2010

empatia si abilitatile sociale poate sunt mai dezvoltate la femei nu pt ca sunt mai prefacute (vasil), ci pentru ca sunt mai interesate de capitolul emotional al celorlalti din jur..adica..e dovedit faptul ca o femeie destul de des se pune in pielea celuilalt, incearca sa descopere ce il jigneste pe celalalt si ce simte si mai ales incearca sa placa si sa fie atenta la ceea ce spune sau face..in timp ce barbatii sunt predispusi sa ignore partea asta emotionala, sa fie asa cum sunt pentru ca asa sunt, sa nu isi dea seama decat dupe ce jignesc...


teo

Raspunde #6 | teo | 22-07-2010

e normal sa fim diferiti, mai ales cand venim din culturi diferite..si iarasi e normal sa nu putem accepta si aproba tot ceea ce imbratiseaza celalalt..sa ni se para important ceva ce altuia i se pare o prostie sau invers..ideea e sa existe intelege si respect pt persoaan de langa noi..putem sa nu acceptam felul lui de a fi, dar sa i-l respectam si astfel sa putem dezvolta relatii..fatul ca eu sunt diferit nu inseamna ca eu sunt destept si altul prost...sa incercam mai multa atentie la ceea ce gandeste, simte celalalt..asa vom dezvolta relatii sociale durabile, de orice fel ar fi ele


mirela

Raspunde #7 | mirela | 22-07-2010

Da, perfectionismul este dur, dar eu cred ca e o treaba buna. Daca nu am fi perfectionisti, atunci ar fi poate si mai dur...Important este sa ne cunoastem limitele si sa incercam sa tinem un echilibru intre ce dorim noi....si ce doresc si asteapta ceilalti de la noi....Ei, aici sunt multe de spus, dar ideea e ca daca ne facem un principiu in a "trai cum vor ceilalti", in ai "multumi pe ceilalti", la un moment dat, acesti ceilalti se vor plictisi de noi...Mai bine traim asa cum suntem...fara a deranja pe nimeni.


iuliana

Raspunde #8 | iuliana | 22-07-2010

da, asa e..subliniez fara a deranja pe nimeni...iar in ceea ce priveste relatiile mai apropiate (familie, cupluri..etc), este necesar si un oarecare compromis..daca nu trebuie sa traim pt a le face placere altora, in mod sigur trebuie sa traim incercand sa evitam ceea ce le face rau sau ii deranjeaza...nimeni nu are voie sa ii ceara cuiva sa se schimbe..dar acel cineva trebuie sa isi doreasca singur sa schimbe unele lucruri care poate fac rau..

Mallecourt Lionel

Raspunde #8-1 | Mallecourt Lionel | 22-07-2010

Sa simt ca ai trait asta din pielea ta Iuliana !!! :)iuliana

Raspunde #9 | iuliana | 22-07-2010

toti am trait asta, lionel...:)nu e asa?


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #10 | Narcisa - Elena Oprescu | 23-10-2010

Eu am invatat sa nu judec niciodata pe cei de langa mine...cum as putea face acest lucru in mod onorabil daca nu am fost niciodata in pielea lor? Ceea ce pot face este sa observ si sa imi exprim parerea sincer, oricare ar fi aceasta! Mie imi plac oamenii autentici si mi se intampla sa-mi placa oameni chiar daca acestia nu ma plac si ei....E frumos sa traiesti, sa simti si sa te exprimi in mod real, pana la urma viata este una singura aici si toti suntem egali, cu rele, bune, oamenii sunt frumosi tocmai pt ca sunt diferiti.Spuneam int-una din aceste zile ca acesta este motivul pt care iubesc oamenii pt ca sunt atat de diferiti si atat de apropiati .Pt a putea comunica bine cu cineva trebuie sa vedem lumea prin ochii acestuia, sa-i intelegem perceptia si motivatia.Vom reusi acest lucru atunci cand vom renunta sa tratam cu superficialitate opiniile celorlalti , cand vom considera just ca a respecta intr-adevar pe ceilalti inseamna a ne respecta, cand vom constientiza ca a fi bun este mai usor decat a fi meschin! Frumusetea si armonia isi au radacinile in bunatate, iar a fii bun inseamna a avea IDENTITATE!


Loredana

Raspunde #11 | Loredana | 18-02-2014

Eu sunt de parere ca nu trebuie sa socializezi cu toata lumea. Este oare gresit sa imi rezerv dreptul de a nu fi prietenoasa cu persoane cu care nu vreau sa interactionez, sau sunt antisociala??? Aici nu ma refer la a fi nepoliticoasa sau ceva rau...


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate