Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

10 tool-uri free utilizate in Social Media

Bejinariu Catalin
Domeniu : Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web s...
Meserie : Consultant in informatica
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum sa masuram performanta companiilor in Social Media

  
In ultimii ani, piata de social media s-a dezvoltat foarte mult si tot mai multe companii, chiar si din Romania aleg sa-si promoveze produsele sau serviciile prin intermediul retelelor sociale deoarece este o metoda eficienta de a ajunge la publicul tinta. Totodata este obligatoriu pentru companii sa masoare performanta acestora in mediul social pentru a vedea daca eforturile lor au dus sau nu la rezultatele dorite. 

Din fericire pentru acestea sunt mai multe tool-uri free ce pot fi utilizate in acest scop:

1.SocialMention.com
Acest site ofera statistici interesante cu privire la prezenta companiilor in mediul social precum: numarul mentionarilor unui brand in ultimele 24 de ore, numarul mentionarilor pozitive raportat la cele negative, numarul celor care vorbesc frecvent si ofera referinte despre o marca si nu numai. Totodata acest tool ofera informatii cu privire la cele mai utilizate cuvinte cheie ce fac referire la un brand si nu in ultimul rand numarul total de referinte pozitive, negative si neutre ale unei marci.

2.BoardReader.com
Acesta este un tool de cautare si monitorizare a discutiilor pe o anumita tema sau despre o marca ce au loc pe forumuri, programul avand diverse optiuni ce permit filtrarea rezultatelor in functie de data, limba si domeniu.

3.Addictomatic.com 
Ajuta la cautarea si gasirea de articole si stiri de pe principalele retele sociale precum Facebook, Twitter, Youtube, Flick, etc. ce fac referire la un brand. Este un tool destul de usor de utilizat, rezultatele fiind afisate in functie de site-ul de care apartine articolul.

4.PeopleBrowsr.com 
Este un tool destul de complex ce ofera informatii foarte detaliate despre branduri in special cele globale. Companiile pot afla ce se discuta despre brandurile lor in functie de sex, comunitate (medici, studenti, etc.), oras, tara si nu numai. Totodata informatiile sunt prezentate atat in format grafic cat si sub forma de tabele.

5.Klout.com 
Arata cat de influente sunt companiile in mediul social si aici includ Facebook, Twitter si Linkdin. Indicatorii prezentati fac referire la numarul oamenilor care promoveaza un brand si cat de influentati sunt acestia de brandul respectiv. Nu in ultimul rand companiile au ocazia de a-i premia pe cei care le promoveaza brandul recompensandu-i cu un produs, serviciu, invitatie la un eveniment si nu numai.

6.PeerIndex.com
Acesta este un alt instrument cu care se poate masura valoarea unui brand pe retelele sociale axandu-se, in principal, pe reprezentarea grafica a activitatii unei marci in raport cu celelalte si a relevantei acesteia pentru comunitatea careia i se adreseaza. Acest tool monitorizeaza aproximativ 45 de milioane de conturi Twitter fiind unul din liderii din acest sector.

7.HootSuite.com
Ajuta la administrarea conturilor din mediul social dar totodata ofera date statistice cu privire la performanta acestora. De exemplu se poate face o analiza a linkurilor postate de o companie pe conturile de social media  care au fost accesate de membrii acestor comunitati. Informatiile afisate fac referire la evolutia numarului de linkuri accesate  pe o anumita perioada de timp, repartitia lor geografica si nu in ultimul rand este prezentat un top al celor mai accesate linkuri.

8.SproutSocial.com
Se axeaza, printre altele, pe reprezentarea demografica a membrilor comunitatilor sociale. Totodata sunt prezentate trenduri ale evolutiei numarului de followeri pe Twitter si de fani pe Facebook in functie de anumite intervale de timp. Este un tool foarte util pentru a se face comparatii intre conturile Tweeter si Facebook.

9.SocialBakers.com
Este un tool ce ajuta la realizarea de analize comparative intre mai multe branduri prezente in mediul social. Informatiile sunt prezentate sub forma de grafice si fac referire, in principal, la atasamentul comunitatii fata de brand, indexul activitatii marcii respective si scorul acesteia in mediul social.

10.TweetReach.com
Este un site ce analizeaza conturile de Tweeter permitand userilor sa aiba acces la informatii referitoare la numarul total de membrii, expunerea contului respectiv, cele mai accesate linkuri, numarul de tweet-uri si nu numai. Analizele se pot face pe anumite intervale de timp in functie de dorinta userilor.

Dupa cum observati, toate aceste tool-uri ofera informatii diversificate despre activitatea brandurilor globale in mediul social. De precizat faptul ca acestea nu ofera informatii 100% corecte dar tinand cont de faptul ca sunt free consider ca fiind utila folosirea lor de catre companii atat pentru a-si evalua propria activitate cat si pentru analiza competitorilor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Monica Budasca

Raspunde #1 | Monica Budasca | 15-06-2012

Foarte interesant, eu personal am avut de invatat din acest articol !


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate