Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Sfaturi pentru a inchiria un imobil

Gabriela Teodorescu
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stiti despre inchirierea unui imobil


despre-inchirierea-unui-imobilDesi la prima vedere pare simplu sa inchiriezi o casa, de multe ori persoanele implicate in acest proces intampina diverse probleme pentru ca nu cunosc niste aspecte esentiale de aceea voi oferi mai jos cateva sfaturi atat pentru proprietarii care inchiriaza case, cat si agentilor imobiliari. 

1. Inchirierea imobilelor sau apartamentelor cu destinatie locuinte:
In acest caz trebuie avut in vedere ca un posibil chirias cauta mai ales detaliile la imobilul prezentat. De obicei chiriasul in aceasta situatie este persoana fizica, iar imobilele au destinatia de locuinte. Pentru rezultate optime trebuie sa tineti cont de ceea ce oferiti clientilor care cauta indeplinirea raportului calitate-pret. 

De aceea imobilul dvs trebuie sa faca parte din urmatoarele categorii de imobile si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Imobilele in regim hotelier - au ca si criterii de cautare zona si finisajele. Imobilul se preda la cheie mobilat,cu toate dotarile necesare inclusiv aparatura electronica. De obicei se practica un regim de rezervari similar celui hotelier.

Locuinte de lux - se cauta apartamente confort sporit, case, vile, finisate la standardele moderne, de obicei in zone rezidentiale bune. Imobilul se preda la cheie mobilat, cu toate dotarile necesare inclusiv aparatura electronica si electrocasnica.

Locuinte mobilate si utilate - garsoniere, apartamente confort I, semidec, cu 2, 3, 4 camere; mobilate sau semimobilate. 

Locuinte nemobilate - garsoniere, apartamente confort I si redus nemobilate, ne / finisate.

2. S-ar putea insa ca potentialii clienti sa caute imobile pentru a-si deschide un sediu:
Astfel, in cazul inchirierii imobilelor pentru societati comerciale este nevoie sa oferiti urmatoarele. Vorbind de piata bucuresteana, in functie de zona in care este amplasat imobilul dvs, trebuie sa estimati destinatia optima pe domeniul de activitate al eventualului chirias. 

Astfel daca imobilul dvs. este amplasat central sau ultracentral, are de asemenea front stradal si vad pietonal, valorificarea optima va fi obtinuta daca demarati lucrari de amenajare pentru vitrina si acces stradal (daca legislatia in vigoare si comisia de urbanism permite acest lucru), in vederea obtinerii unui spatiu comercial.

Daca imobilul nu are front stradal, axati-va pe domeniul unor posibile intrebuintari. Interesul clientului pentru aceste imobile este ca acestea sa aiba destinatia cat mai apropiata nevoilor sale.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Digisport

Raspunde #7 | Digisport | 14-12-2010

Multumesc pentru informatii! nu se stie cand as putea avea nevoie de ele.


Vera

Raspunde #8 | Vera | 20-01-2011

Eu am un apartament pe care il inchiriez. Apartamentul a avut internet prin RDS, dar pt neplata, a fos tinchis timp de 2 ani. Cind m-am dus sa reziliez contractul, RDS m-a pus sa platesc din urma cei 2 ani, cind internetul fusese taiat. Din acest motiv eu nu mai vreau sa fac contract de intenet pe numele meu ca si proprietar. Intrebarea mea este daca chiriasi pot incheia un contract de internet pe numele lor, iar in caz ca acestia pleaca ce se intimpla cu respectivul contract. Mai am eu vreo obligatie?


Carla

Raspunde #9 | Carla | 27-05-2011

Eu am o garsonierà inchiriatà, nu am cerut garantie, am mers pe incredere, pentru cà era o persoanà recomandatà, si de doua luni ea nu mai imi plàteste chiria, motivand cà nu are bani, are contractul cu mine panà in luna septembrie, và rog sà imi spuneti cum asi putea proceda sà o dau afarà din casa mea, in cazul in care nu isi plàteste datoria, và multumesc anticipat in cazul in care imi ràspundeti.


Andu

Raspunde #10 | Andu | 16-06-2011

Daca inchiriez un apartament, contractul de inchiriere il inregistrez la finante, cine plateste impozitul pe venit? Proprietarul apartamentului sau eu ca si chirias? daca in contract nu sa specificat asa ceva?

Yoli

Raspunde #10-1 | Yoli | 24-06-2011

Parca scrie si pe undeva mai sus : proprietarul plateste impozitul pe venit. Dupa cum se si denumeste, este venitul lui din chirie si ca orice venit, este impozitabil. Restul sunt numai “intelegeri” ilegale intre parti.seby

Raspunde #11 | seby | 18-05-2012

Buna ziua..stau in chirie intr-o garsoniera cu contract inregistrat la fisc si notar....ce fac daca intre timp proprietarul a reziliat contractul si nu a mai platit impozitul..??? Mentionez ca chiria mea este decontata de locul de munca iar acestia mai fac controale intreband la fisc despre contractul meu.


Cristina

Raspunde #12 | Cristina | 21-02-2013

Buna ziua. Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Se poate inchiria o singura camera dintr-un apartament de 2 camere, care are doi proprietari, dar contractul sa fie facut de un singur proprietar? Adica daca unul dintre proprietari paote sa inchirieze o camera fara consimtamantul celui de al doilea proprietar. Sa poata fi inregistrat la finante? Astept un raspuns cat mai urgent daca ma puteti ajuta.


popica

Raspunde #13 | popica | 25-02-2013

Stau in chirie din luna dec. 2012 intr-un apartament, pt. care am contract de inchiriere inregistrat la AFP. Am platit in fiecare luna chiria si utilitatile aferente. Am anuntat proprietarul ca incepand cu 01.03.2013 intentionez sa ma mut in alta parte, astfel ca de pe 28.02.2013 nu voi mai locui in locuinta sa. Drept urmare i-am cerut sa rezilieze contractul. Acesta refuza, pe motiv ca ar fi trebuit anuntat cu mult inainte, ca nu vrea sa ne piarda de chiriasi (cred si eu ca nu ii convine sa piarda 250 Euro/luna), ca vrea sa ii mai platim pe inca o luna de-acum inainte in conditiile in care eu nu voi mai locui acolo si sunt cu toate platile la zi. Ce pot face in situatia asta? Mentionez ca pe contract el a trecut o suma de bani, iar in realitate el ne ia cu vrea 50 euro in plus!! Oare asta nu e putina evaziune fiscala din moment ce el plateste la fisc impozit pe suma din contract care este mai mica decat cea pe care o incaseaza?

Catalin

Raspunde #13-1 | Catalin | 06-03-2013

In mod normal se anunta cu 15/30 de zile inainte, daca nu ati convenit altfel. In aceasta perioada are timp sa caute alt contract.

Catalin

Raspunde #13-1-1 | Catalin | 27-03-2013

Cu 15 sau cu 30 ? Hotarati'va!
Lili

Raspunde #14 | Lili | 23-02-2014

Buna seara! anul trecut, in octombrie, am inchiriat un apartament in bucuresti, iar luna aceasta sotul meu a ramas fara serviciu si am fost nevoiti sa plecam din apartament intrucat nu ne mai pemrmiteam sa platim chiria. Dupa ce ne-am luat tot ce aveam in casa am sunat proprietarul pentru a veni sa ii predam cheile. Acum mi-a spus ca a depus o plangere penala pentru furt, pe motiv ca i-am furat cheile de la casa dar cheile sunt la el. Tin sa mentionez ca nu aveam contract de inchiriere si are si 100 de euro avans. Acum i-a spus ca trebuie sa platesc si intretinerea ca cei 100 de euro o sa acopere intretinerea de luna viitoare. Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat!

Theodora

Raspunde #14-1 | Theodora | 24-02-2014

Eu zic sa nu va speriati si sa ii aduceti la cunostinta faptul ca daca a avut venituri pe care nu le-a declarat si pentru care nu a platit impozit poate primi o amenda frumusica de la Fisc. Dar, cei 100 euro nu cred ca aveti cum sa ii luati inapoi, nu aveti nicio dovada ca i-ati dat dar nici sa ii mai platiti ceva.ana

Raspunde #15 | ana | 09-05-2014

Buna ziua, am o intrebare. Vreau sa inchiriez o garsoniera an regim hotelier dar nu stiu cum sa procedez. Cand ai o singura pers faci un contract pentru mai mult timp, dar daca vine an fiecare zi o alta persoana atunci cum procedez? Va rog sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc.


Adriana

Raspunde #16 | Adriana | 24-11-2014

La contractul de inchiriere am inteles ca se vireaza si CASS de anul acesta. Aceasta suma se vireaza in contul de asigurat ? Multumesc.


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate