Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cumpararea unei masini de ocazie

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Masina de ocazie- un compromis bun


Masina veche se afla in reparatie? Pentru a o inlocui ai doua optiuni: sa cumperi o masina second-hand sau sa cumperi una noua. In amble cazuri, alegerea se face in functie de nevoi si de bugetul disponibil.

Masina de ocazie

1. Principalul avantaj al unei masini de ocazie este pretul sau. Mai ieftina decat un model nou, o masina de ocazie permite a jonglati intre modele mai simple sau mai noi, avand la dispozitie acelasi pret. Acest lucru este valabil si pentru mediul urban si pentru cel rural.

2. La acelasi pret, puteti sa cumparati o masina cu toate optiunile incluse. Daca aceasta ar fi fost noua trebuia sa va multumiti cu modelul de baza fara imbunatatiri. In plus fata de optiuni, cumparand o astfel de masina va puteti permite sa urcati si categoria/clasa masinii.

3. Daca aveti o familie numeroasa si aveti nevoie de o masina minivan pentru a raspunde nevoilor tuturor, pretul unei masini noi poate fi total descurajator. Cumparand o masina second-hand, puteti cu usurinta sa va gasiti un un vehicul incapator si corespunzator nevoilor dvs, la un pret rezonabil.

4. Pe partea de asigurare, un model de ocazie va costa mult mai putin decat un model nou. Companiile de asigurari se bazeaza de fapt  pe valoarea de piata a masinii, care in cazul unei masini noi este mai mare, deci mai eficienta pentru companii! Aceste doua argumente sunt determinate, in special, pentru tinerii conducatori care au la dispozitie mijloace financiare mai reduse in ceea ce priveste plata asigurarii.

Masina noua

1. Cumpararea nei masini noi va ofera garantie din partea producatorului. Acesta garantie va asigura linistea timp de 2 pana la 7 ani. In caz unei defectiuni de natura mecanica, inclusiv la servere, nu aveti nimic de platit! Acest confort de zi cu zi justifica si pretul modelelor noi.

2. Alt avantaj la cumpararea unei masini noi este varietatea de culori, finisaje si optiuni. Printr-o vizita la reprezentanta puteti sa va configurati pe deplin estetica, profilul si tehnologia viitorului vehicul.

3. Achizitionarea unei masini noi va oferi placerea de a a alege un model deosebit care se va remarca printre masinile de pe strada. Beneficiati de cea mai buna tehnologie auto a momentului cand decideti sa va cumparati masina.

4. Un alt avantaj este atunci cand vreti sa vindeti masina fiind primul proprietar al acesteia.

Cumprarea unei masini second-hand nu inseamna neaparat cumpararea unui model vechi sau cu un kilometraj prea mare. Stiind ca cea mai mare reducere este in primii 2 ani, ar putea fi interesant sa cumparati un vehicul recent (vehiculele aflate in leasing) pentru aprofita de avantajele faptului ca este noua, are un pret de ocazie si puteti beneficia si de restul perioadei de garantie!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mihai

Raspunde #1 | Mihai | 18-07-2012

masinile second-hand, din punctul meu de vedere sunt de preferat. Costa mult mai putin ca cele noi, si cum spune si in articol chiar nu trebuie sa fie foarte vechi. Din pacate daca o iei de la privat nu ai garantie, dar firmele specializate care comercializeaza masini rulate ofera o garantie de 12 luni.


Maria

Raspunde #2 | Maria | 18-07-2012

O masina second hand poate fi o optiune buna drept o prima masina, cand micile greseli de incepator, care rezulta in zgarieturi sau mici avarii sunt mai usor de acceptat pe o masina care nu e noua...si cred eu ca mai ieftin de reparat:)


Marius Vasile

Raspunde #3 | Marius Vasile | 18-07-2012

Din punctul meu de vedere masina noua clar: 1. garantie, 2. cost de intretinere scazut (in afara de revizii nu prea cheltui nimic cu o masina noua in primii 5 ani)

Marius Vasile

Raspunde #3-1 | Marius Vasile | 18-07-2012

Eu m-am convins.Niciodata masina noua.De ce spun asta pentru ca la una noua pierzi o gramada de bani in primii 3-5 ani (depide de cata garantie are).Depreciera ei in aprox 5 ani este cam intre 40-50% + banii pe reviziile obligatorii de la reprezentanta.Pentru mine este o afacere paguboasa.Poti gasi masini bune si SH.


Marius Vasile

Raspunde #3-2 | Marius Vasile | 18-07-2012

Ai dreptate,si eu am pierdut o gramada de bani la ea(am luat-o cu 10000 euro si nu stiu daca pot s-o mai dau cu 4000,plus aprox 2200 ron de revizii) si totusi masina noua mi-a dat mereu o senzatie placuta stiind ca am condus-o numai eu.Plus mirosul de masina noua si faptul ca n-am platit nimic cand am avut probleme cu ea.ing. Radu D Sandu

Raspunde #4 | ing. Radu D Sandu | 18-07-2012

Am avut in proprietate si masini second si masini noi-noute. Inafara de latura psihica expusa (e masina mea, numai eu am condus-o, etc.)o masina noua ofera numai griji: rate, asigurari, zgarieturi de la vecinii invidiosi, vizitele periodice la un service de firma aflat la 160 km departare.... Placerea condusului este aceeasi, indiferent ca iti condci propria masina noua sau masina imprumutata de la vecin, de ajuns la destinatie oricum ajungi. Important este sa dramuiesti banii si sa tii un echilibru intre optiunile decente pe care trebuie sa le aiba o masina. De exemplu eu nu concep o masina de familie fara aer conditionat (daca o cumparati pentru curse puteti sa va lipsiti de AC) dar cred ca geamuri electrice spate sau proiectoare pot lipsi.Sau carligul de remorcare, jantele din aluminiu, etc. Daca vreti o masina de fite scoateti banii nu va uitati!


salarizare

Raspunde #5 | salarizare | 19-07-2012

Eu sunt pro auto rulate, second hand! In conditiile in care o pui pe un tester calumea si ar fi si de preferat sa il cunosti pe cel de la care o cumperi :)). Referitor la cea noua, scad preturile foaaarte mult si decat sa dai u multime de bani pe una noua, mai bine cum am spus mai sus. Varianta cea mai buna pana la urma :)) inchiriatul unei masini :D!


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #6 | Narcisa - Elena Oprescu | 21-07-2012

Masinile secon hand sunt pline de surprize. Poti sa-i face cateva teste, insa chiar si asa poti avea exact cum am spus, surprize dintre cele mai neplacute. Si tatal meu a pus-o pe tester si de vreo doua - trei ori a patit-o. Are o boala de a achizitiona mereu masini second. La inceput credeam ca doreste sa le foloseasca, apoi m-am prins: are o pasiune sa le desfaca motorul bucati, si sa-l puna la loc. Asta dupa ce ccumpara cateva piese noi, care abia le gaseste. Cam asta e masina second. Afara doar daca o cumperi de la cineva f cunoscut si stii ca a intretinut-o. Masina noua, daca o iei la oferta..e o afacere mai buna!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate