Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa negociati pretul unei masini de ocazie

Sirbu Daniel
Domeniu : Comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru a...
Meserie : Functionar informatii clienti
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Alegeti bine momentul


Negocierea pretului unei masini este adesea mai interesanta in plina vara, atunci cand cumparatorii sunt putini. Daca nevoia de un nou vehicul nu coincide cu perioada estivala, este recomandat sa alegeti o zi ploioasa pentru a discuta despre pretul acesteia. O masina in ploaie este intotdeauna mai murdara si avantajele ii sunt puse mai putin in evidenta decat intr-o zi insorita.

Urmariti cu atentie stirile despre modelul ales
Multi proprietari de masini raman loiali unui brand sau unui model. Atunci cand este anuntat un markover sau cand o noua versiune a modelului este in atentie, preturile acelui model intra in colaps.

Evolutia pietei este un indicator in timp real al pretului cel mai frecvent negociat al unui model
Cota pietei nu are nicio valoare legala in sine. Ea fixeaza un pret mediu de negociere la nivel global. In functie de starea masinii si de optiunile sale, pretul poate fi, cu usurinta, ridicat sau coborat de vanzator. Cumva, pretul pietei este pretul de plecare in negociere. El este stabilit fara optiunile adaugate. Piata propune o gama de preturi care permite sa identificati modelele potrivite bugetului dvs. Permite, de asemenea, un pret mediu pentru petru viitorul vehicul, inainte de a lua contact cu vanzatorul.

Faceti un verificare meticuloasa a masinii
Este suficienta o zgarietura, pete pe scaune sau anvelope uzate pentru ca vanzatorul sa scada usor pretul masinii. Pentru a negocia cel mai bun pret, un tur minutios al masinii permite intotdeauna sa se gaseasca 'ceva gresit'. Testarea tuturor echipamentelor este importanta (aerul conditionat, climatizarea, computerul de bord..). Cumparatorul nu trebuie sa ezite sa se puna in genunchi pentru a verifica eventualel scurgeri la motor. Test drive-ul este esential pentru a evalua fiabilitatea mecanica a masinii. Daca sunt reparatii de facut, suma necesara pentru acestea trebuie luata in vedere la stabilirea pretului.

Nu spuneti prea multe si nu fiti niciodata prea entuziasmat 
Confruntandu-se cu cu un individ sau cu un profesionist, este inutil sa va antrenati in comentarii. Fiecare argument pozitiv va fi o arma suplimentara la dispozitia vanzatorului pentru a nu 'lasa la pret'. Nu aratati niciodata dorinta de a cumpara. Un cumparator entuziast este un cumparator convins. Lasati intotdeauna sa se vada ca sunteti interesat de ofertele mai atractive ale altor vanzatori (chiar daca aceasta masina va place!)

In caz de dezacord cu un profesionist, cereti servicii in plus
Dealerii sunt rareori zgarciti in a vinde o masina de ocazie daca modelul este expus de prea mult timp. Daca interlocutorul nu vrea sa ajunga la un compromis in ceea ce priveste scaderea pretului, el va fi de acord, cu siguranta cu 'cadouri' precum: cartea de inmatriculare, instalarea unui radio, sau un atelaj pentru remorcare, prelungirea perioadei de garantie.

Nu ezitati sa trantiti usa!
Tehnica lui 'nu' este adesea interesanta intr-o negociere pentru ca el pune sub semnul intrebarii certitudinile vanzatorului. In cazul in care vanzarea este urgenta, vanzatorul va face un efort dupa a doua vizita (sau poate chiar la prima!) daca ii lasati datele de contact. Rabdarea este adesea un sfetnic bun!
 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Vlad

Raspunde #1 | Vlad | 12-03-2012

Bun articolul Daniel, felicitarii! Nu uitaţi nicodata sa solicitaţi carnetul de service...reviziile facut la timp, la fiecare 10-15.000 de km chiar si dupa iesirea din garantie - pentru ca in Romania conditiile de trafic uzeaza o masina mult mai repede decat in Occident. ;)


Camelia

Raspunde #2 | Camelia | 17-03-2012

Sfaturi utile, daca nu vrem sa luam teapa. Felicitari pentru postare!


Popescu Alin

Raspunde #3 | Popescu Alin | 09-06-2012

In plus fata de cele spuse de Daniel, mare atentie ca pretul sa nu ascunda o problema majora a autoturismului, cum ar fi ca acesta sa nu fie reclamat furat din strainatate, inmatriculat cu acte false sau cu elementele de identificare modificate. Pentru a limita cat mai mult aceste riscuri, sfatul meu este urmatorul, in ordine cronologica: 1. verificati cu atentie documentele autoturismului, datele de identificare ale proprietarului inscris pe documente si cereti detalii celui care prezinta autoturismul spre vanzare, eventual cereti-i un act de identitate. De multe ori autoturismul este inmatriculat pe o societate comerciala iar acesta spune ca este administratorul ei, dar societatea nu a avut niciodata autoturismul. 2. Daca v-ati hotarat sa cumparati masina, propuneti achitarea sumei de bani doar dupa ce PERSONAL prezentati autoturismul la RAR pentru verificarea autenticitatii. Nu acceptati niciodata ca vanzatorul sa se duca cu autoturismul la RAR pentru ca daca sunt probleme, va va aduce un certificat de autenticitate care a fost facut la un calculator al unui falsificator fie a apelat la o cunostinta binevoitoare de a sa de la RAR.


Popescu Alin

Raspunde #4 | Popescu Alin | 09-06-2012

3. Incheiati intotodeauna un act de vanzare-cumparare cu cel care vinde autoturismul, chiar daca el sustine ca este un intermediar si nu trebuie sa apara in acte. Verificat-i cu atentie cartea de identitate. 4. Daca observati ca acesta are retineri fata de propunerile dvs. de mai sus, luati in calcul ca exista sanse foarte mari ca masina sa aiba probleme si in cateva luni sa va fie ridicata de politie, iar in aceasta situatie ar fi bine sa puteti da detalii clare despre cel care v-a vandut-o.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate