Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Canarul-o pasare exotica usor de achizitionat

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim despre canari


canarulCanarul este o pasare exotica cunoscuta in special pentru trilurile prelungi si armonioase si pentru penajul galben stralucitor. Este o pasare inconfundabila datorita calitatilor fizice si vocii pe care o detine.

Este nepretentios, adaptat traiului solitar, si se inmulteste relativ usor in captivitate. 

- Un canar mascul adult este usor de recunoscut atat dupa marime cat si dupa trilurile specifice, puternice si melodioase.
- Femela canar canta mai putin si nu atat de melodios.
- In momentul in care alegem un canar, este bine sa ne uitam bine si mai mult timp la toate pasarile puse in vanzare daca dorim un cantaret in toata puterea cuvantului.

In timpul in care canta, masculul isi zburleste puful din crestetul capului, se infoaie si isi umfla gusa, iar sunetele, foarte puternice, clare si bine conturate, sunt emise cu ciocul aproape inchis.

- Originea acestora ne este sugerata chiar de numele acestei pasari, canarul fiind originar din Arhipelagul Canarelor si Azorelor.
- Primii canari nedomesticiti au fost adusi in Europa in secolul XIV, mai precis in luna iulie a anului 1402 in portul Cadix din Franta, de catre exploratorul normand de la curtea regelui Carol VI, Jean de Bethencourt, care a oferit in dar o astfel de pasare lui Henri al II-lea de Castilia.
- In 1493, dupa aproape o suta de ani, spaniolii au inceput un comert infloritor cu aceste pasari de companie, detinand si monopolul datorita interdictiei de a exporta femele din aceasta specie.
- Acest monopol a fost distrus la sfarsitul secolului XIV odata cu naufragiul, in apropierea insulei Elba, al unei nave care aducea un transport din Insulele Canare si astfel comertul cu aceste pasari s-a extins in intreaga Europa.
- Canarul galben pe care il stim cu totii, exact asa cum ne este familiar astazi, este rezultatul unei selectii genetice riguroase, care s-a definitivat ca rasa de-abia in secolul XVII, in anul 1670.
- Crescatorii nu s-au oprit la a creea diverse varietati de culoare si penaj, ci au urmarit si 'modelarea' cantecului acestora, bazandu-se pe observatia ca exemplarele nascute in captivitate au abilitatea de a invata si reda intr-o maniera destul de fidela cantecul altor pasari. Asadar, canarul este o pasare la care mimetismul funcioneaza foarte bine.

Exista mai multe rase de canari. Oricat ar parea de incredibil, in prezent sunt recunoscute 30 de rase de canari cu peste 300 de varietati: canarii frizati, canarii motati, canarii cocosati (care aduc destul de mult cu anumite specii de papagal).
Rasele de canari sunt impartite in trei grupe principale:
- canarii cantatori - 3 rase;
- canarii de culoare - o rasa cu 282 de varietati (deosebite prin cele 282 de nuante diferite);
- canarii de postura: 25 de rase.

Canarul este o pasare care poate fi facuta cadou oamenilor de diferite varste. Nu exista copil, adult sau batran care sa nu se bucure de frumusetea acestei superbe pasari, sau de glasul ei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Filep Melinda

Raspunde #1 | Filep Melinda | 20-01-2011

Animalutul din fotografie este o rata, nu un canar.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate