Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Aspecte care conteaza cand cumparam un apartament

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim cand alegem apartamentul


cumparare-apartamentInainte de a te decide asupra imobilului pe care doresti sa il cumperi, trebuie sa ai in vedere cate aspecte foarte importante pentru a te putea bucura, intr-adevar de noua ta locuinta.

- In primul rand trebuie sa stii exact anul de constructie a blocului - Intrucat Romania este situata intr-o zona activa din punct de vedere seismic si cum prognozele indica un cutremur mare in anii urmatori, obligatoriu trebuie sa te orientezi spre un bloc construit dupa 1977; prin urmare, orice constructie de dinaintea acestui an ar fi bine s-o excluzi din start.

- Etajul trebuie ales cu grija in acelasi considerent, al unui eventual cutremur, dar si al functionarii liftului, sunt de preferat locuintele situate intre etajul 1 si 5; apartamentele situate la ultimul etaj sunt mai ieftine, dar proprietarii pot avea de suferit din cauza terasei.

- Este important sa ai panorama spre o zona verde; vederea stradala ofera o perspectiva deosebita, dar implica alte inconveniente, care tin de praful care intra cand tii geamul deschis si de zgomotul care patrunde in casa chiar si prin geamurile termopan.

- E bine sa ai cat se poate de multa lumina. Cand soarele iti intra dimineata pe fereastra, parca te incarca cu energie si altfel incepi ziua.

- Vegetatia este un alt punct forte. 

- Izolatia poate sa pacaleasca. Daca nu este facuta bine, e cauza sigura a igrasiei sau condensului; in cazul in care apartamentul este situat pe colt, varuiala proaspata poate ascunde un viciu de izolatie.

- Trebuie sa verifici datoriile blocului. Daca blocul are datornici, exista riscul opririi furnizarii utilitatilor, cel mai adesea al apei calde sau reci.

- Este important ca blocul sa fie contorizat si locatarii sa-si poata monta apometre si repartitoare (astfel, platesti numai cat consumi).

- Trebuie sa vezi unde ajunge gunoiul. Nu cred ca ai vrea sa deschizi geamul la bucatarie si sa-ti cada ochii si nasul pe ghena care emana mirosuri greu de suportat.

- Pentru aerisirea baii este obligatoriu sa ai fereastra; cand exista doua grupuri sanitare; asa-zisul grup sanitar de serviciu are de obicei numai aerisire, nu si geam.

- Traiul la bloc presupune convietuirea cu mai multe familii si de aceea este important sa ai vecini civilizati, politicosi, cu statut social similar cu al tau.

Trebuie sa te interesezi daca vecinii sunt linistiti, pentru ca exista riscul ca blocul tau sa fie intr-o continua petrecere.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 26-10-2010

Cel mai important aspect este cel al autenticitatii actelor pe care le detin proprietarii-vanzatori, dupa...ne putem uita si la celelalte! Au fost oameni care au dat avans si s-au gasit apoi in situatii delicate ca sa nu mai zic de casele retrocedate cu lg 114! asa ca mare atentie la acte! Degeaba am eu panorama, verdeata si vecini de treaba daca nu am acte! Ca sa nu mai zic cate tzepe s-au luat cu terenuri ...Romania!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate